Annons

Så gick det i helgens träningsmatcher för de lokala lagen

Athletic Club har dragit igång sin första försäsong sedan återstarten med tre matcher på kort tid. I helgen förlorade de mot Liria. Även FCT och ÖT Smygehuk var i gång i vinterkylan.
Fotboll • Publicerad 8 december 2019 • Uppdaterad 9 december 2019
Genrebild.
Genrebild.Foto: Andreas Hillergren

– Det var tredje träningsmatchen och det har varit mycket gott och blandat. Många testspelare så det har varit svårt att sätta ihop kemin i laget men vi är på god väg, säger Mirnes Bajric, tränare i Athletic.

Matchen på Köpingeskolans konstgräs slutade 5–3 till Liria efter att Dardan Kastrati, tidigare Klagstorps IF, gjort två mål för den nystartade Trelleborgsklubben. Kastrati kom förra säsongen på delad förstaplats i skytteligan i division fem.

Annons

– Han är inte färdig för oss till hundra procent, men han är på god väg, säger Mirnes Bajric om det eventuella nyförvärvet.

I de två tidigare träningsmatcherna Athletic spelat blev det seger mot Sandzak och oavgjort mot blivande seriekonkurrenten Skanör Falsterbo.

Även FC Trelleborg spelade träningsmatch i helgen. Den nyblivna division fyra-klubben förlorade på hemmaplan mot TFF:s U19-lag, med flera av de nyblivna TF-cupmästarna. 1–2 blev slutresultatet efter mål av Johan Palmström.

ÖT Smygehuk följde å sin sida upp förra veckans seger mot Skegrie BK genom att förlora borta mot Skivarp med 5–3. Filip Liljenberg, Andreas Göransson och Vasko Mitrovic blev målskyttar för förra årets segrare i division sju södra.

Fotboll, träningsmatch

FC Trelleborg–TFF U19 1–2

FCT: Johan Palmström.

Fotboll, träningsmatch

Skivarps Goif–ÖT Smygehuk 5–3

ÖT: Andreas Göransson, Vasko Mitrovic, Filip Liljenberg.

Fotboll, träningsmatch

IF Athletic Club–Liria FC 3–5

Athletic: Dardan Kastrati 2, Vinkar Khoshawi Essa Essa.

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons