Annons

Så bra var TFF-spelarnas insats mot Degerfors

TFF fick med sig en poäng hemma på Vångavallen mot Degerfors. Försvaret gjorde sitt, men anfallet lämnade en del att önska enligt TA-sportens betyg.
Fotboll • Publicerad 8 juni 2019
Dennis Antwi kom in för TFF och var ett par fingertoppar från att bli matchvinnare.
Dennis Antwi kom in för TFF och var ett par fingertoppar från att bli matchvinnare.Foto: Christer Thorell

Målvakt

Andreas Larsen 3

Stark insats av keepern som aldrig riktigt känns hotad. Trots att Degerfors kom till ganska vassa lägen inne i boxen. Bra kommunikation med mittbackarna och kommer ut bra.

Försvar

Annons

Jakob Glasberg 2

Var en del av en högersida i TFF om funkade hyfsat stundtals. Samspelet med Felix Hörberg sitter inte till hundra procent, och den där fina inläggsfoten han har fick vi inte se särskilt mycket mot Degerfors.

Robin Nilsson 3

Imponerade som mittback. Saknar längden som Hugo Andersson har, men är mer rutinerade och gjorde det bra tillsammans med sin kollega. Stod för ett misstag som höll på att kosta TFF ett baklängesmål, men annars riktigt rejäl. Nästan lika bra på att täcka skott som Isak Jönsson.

Isak Jönsson 3

Har en spektakulär spelstil och långa ben. Så även mot Degerfors. Var inblandad i två situationer i första halvlek där Degerfors-spelarna skrek efter straff, men mittbacken höll sig på rätt sida lagen och stod för en stark match.

Niklas Vesterlund 2

Snabb och stark. Hade TFF bara använt sin vänsterkant i offensiven lite mer så hade han varit nära ett bättre betyg. Nära att bli målpassare i andra halvlek, men Degerfors målvakt fick händerna först på inspelet.

Mittfält

Felix Hörberg (ut 70) 2

Såg som vanligt pigg ut i början men försvann sedan allt mer. Har mycket fotboll i sig, men får inte ut det på planen.

Annons

Sebastian Ohlsson 2

Hade ett skott längs marken som testade Degerfors-målvakten på allvar. Annars hade mittfältaren svårt att få fatt i bollen och kontrollera spelet från mittfältet.

Erik Andersson (ut 60) 2

Började bra, men försvann sedan lite ut matchen. Fick kriga för att bita fast bollen på mitten, men hamnade ofta på mellanhand när TFF:s uppspel bröts av gästerna.

Mattias Håkansson 2

Det han gör gör han bra. Likt Niklas Vesterlund borde han få ett bättre betyg då det ofta blir farligt när vänsteryttern får bollen. Han får den bara för sällan.

Anfall

Zoran Jovanovic 2

Slarvig första-touch av anfallaren som inte alls kändes igen i dag. Hade ett farligt inspel till Salif Camara Jönsson i den första halvleken och ett par farliga fasta situationer, annars inte mycket.

Salif Camara Jönsson (ut 60) 1

Ser ut som sirap på planen. Seg, flyter för långsamt och även om bollen gärna fastnar på honom så hamnar han ofta på fel ställen. Hade två hyfsade lägen att göra mål i första halvlek, men skotten blev för svåra tekniska nummer.

Avbytare

Annons

Dennis Antwi (in 60) 2

Svag tvåa, räddas av att han var avbytare. Skapade ett jätteläge direkt efter sitt inhopp efter ett fint samarbete med Haris Brkic. Annars lite osynlig och för pillig med bollen.

Haris Brkic (in 60) 2

Blandade och gav. Slog en fantastisk djupledsboll till Dennis Antwi, men när han fick skottläge på tillbakapassen sköt Brkic långt utanför. Läckra och fiffiga framspelningar varvades med felpass och ett par svaga beslut.

Oscar Johansson (in 70) spelade båda för lite för att betygsättas.

Betygsskala: 5=Suverän 4=Mycket bra. 3= Bra. 2= Godkänd. 1= Underkänd.

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons