Ryktenas man vill inte prata om framtiden

För en månad sedan var han "klar" för Hammarby. På onsdagen var ryktenas man tillbaka i träning med TFF. Landslagsbacken Rasmus Bengtsson är fortfarande förtegen om framtiden. Tränare Alf Westerberg hoppas och tror på Bengtsson i TFF under vårsäsongen.
Sport • Publicerad 8 januari 2009
Het man i kylan. "Skönt att komma igång i gen, även om Anderslöv inte är världens roligaste plats", sa Rasmus Bengtsson. Bild: Claes Nyberg
Het man i kylan. "Skönt att komma igång i gen, även om Anderslöv inte är världens roligaste plats", sa Rasmus Bengtsson. Bild: Claes NybergFoto: 

Många har undrat vart Rasmus Bengtsson ska ta vägen. Och de som undrar får göra det ett tag till.

- Det finns intresse från andra klubbar, varifrån vill jag inte kommentera. Jag tränar med TFF, det är där jag är skriven just nu, säger han.

Är det aktuellt att förlänga kontraktet med TFF?

- Vi har diskussioner med TFF men vad de handlar om vill jag inte säga.

Mittbackens kontrakt med TFF går ut efter 2009.

Tränare Alf Westerberg har gott hopp om att få behålla honom under den allsvenska våren.

- Vi har goda förhoppningar att han är med och spelar hos oss fram till U21-EM, det är de signaler vi fått, säger tränare Westerberg.

- Det skulle i så fall vara om det dyker upp något riktigt bra från utlandet. Klubben har ju varit tydlig med att inte sälja honom för kaffepengar.

En sak är säker när det gäller 22-åringen. Den 17 januari åker han med landslaget till Los Angeles. Sverige möter USA och Mexiko under sin januariturné.

- En rolig försäsong, säger Rasmus Bengtsson.

Alf Westerberg rankar mittbacken högt.

- Jag tror inte jag skulle byta honom mot någon annan mittback i allsvenskan.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.