Annons

Ryggbesvär och kusinträff när Trelleborg tog medaljer

Berk Dören tog SM-guld på hemmaplan. Ihab Dibes gjorde samma sak. Det kunde blivit ett tredje guld för Trelleborgs Taekwonodoklubb, men Saman Salims rygg höll inte. "Min hälsa är viktigast", sa Saman Salim som fick nöja sig med brons efter att han tvingats lämna walk over i semifinalen.
Sport • Publicerad 8 december 2008
Det var trångt på läktaren i Södans B-hall på lördagen. Saman Salim vann överttygande mot Zeid Atta , Klippan (bilden till höger) i första matchen i juniorer -48 kg. En inflmaerad rygg satte sedan stopp i jakten på guldet. Bild: Claes Nyberg
Det var trångt på läktaren i Södans B-hall på lördagen. Saman Salim vann överttygande mot Zeid Atta , Klippan (bilden till höger) i första matchen i juniorer -48 kg. En inflmaerad rygg satte sedan stopp i jakten på guldet. Bild: Claes NybergFoto: 
Segerbucklan. Berk Dören fick kliva överst på pallen. 12-åringen har därmed gått i storebrors fotspår. Brorsan Yigit har också blivit svensk mästare.
Segerbucklan. Berk Dören fick kliva överst på pallen. 12-åringen har därmed gått i storebrors fotspår. Brorsan Yigit har också blivit svensk mästare.Foto: 

Det såg annars ut som om det skulle bli 15-årige Saman Salims lördag i Söderslättshallen. Han imponerade stort när han vann i utklassningsstil mot Zeid Atta från Klippan i kvartsfinalen.

Men efter segern gjorde sig ryggbesvären påminda. Saman Salim har haft problem med ryggen de senaste två månaderna. Inför semifinalen undersöktes han av läkare och fick diagnosen rygginflammation. Ändå tog han sig en rejäl funderare innan han beslutade sig för att kasta in handduken.

Annons

- Det var mycket press, vissa sa att jag skulle försöka ändå, vissa att jag skulle låta bli. Själv visste innerst inne att det inte skulle gå, sa Saman Salim.

- Jättetråkigt, men man går inte upp om man inte är frisk, sa coachen Johan Lenander.

- Saman hade tagit guld i dag, han var i jättebra form, menade tränaren Chakir Chelbat. I stället fick Trelleborgsklubben glädja sig åt Berk Dören och Ihab Dibes som gick hela vägen på hemmaplan.

12-årige Berk vann direktfinalen över Rakem Laroussi i miniorer -34 kg från Helsingborg. Den avgörande sparken fick han in med bara några sekunder kvar.

- Jag brukar sparka hårt med vänstern, förklarade Berk som nu tog sitt första SM-guld.

För 14-årige Ihab Dibes var guldet nummer två i karriären, dock var det det första som junior. Finalbataljen var speciell när Ihab ställdes mot sin kusin, Wael Daabes från Malmöklubben Team Toigye i finalen.

Efter en tidig spark mot huvudet tog Ihab ledningen med 2-0 och höll den över alla tre ronderna.

- Min kusin är som en bror, jag känner inte lika mycket stolthet efter att ha slagit honom, som om jag hade mött någon annan i finalen, sa Ihab efteråt.

Däremot var han helnöjd men sin insats.

- Jag är i toppform, efter hård träning med Chakir kan ingen stå emot, sa Ihab Dibes.

Annons

Han har nu 2-0 i inbördes möte på den ett år äldre kusinen, och tar över positionen som förstarankad i Sverige i klassen junior -55 kg.

Fyra av fem trelleborgare tog medaljer vid SM på hemmaplan. Mattias Fridsten förlorade redan i första matchen men kunde trösta sig med ett SM-brons i kadettklassen -37 kilo.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons