Annons

Rüstü slutar i landslaget

Den turkiska fotbollsmålvakten Rüstü Recber berättade på torsdagen att semifinalförlusten mot Tyskland blev hans 118:e och sista match i landslaget.
Sport • Publicerad 26 juni 2008
Turkiets målvakt Rüstü Recber slutar i landslaget. Bild: Scanpix
Turkiets målvakt Rüstü Recber slutar i landslaget. Bild: ScanpixFoto: 

Den 35-årige Recber fick sitt stora internationella genombrott i VM 2002 när han blev uttagen i världslaget och i högsta grad var delaktig då Turkiet tog brons. I årets EM halkade han in på planen som på ett bananskal när förstemålvakten Volkan Demirel blev avstängd i två matcher efter att ha knuffat omkull tjecken Jan Koller. Recber fick då chansen i kvartsfinalen mot Kroatien där han blev en av hjältarna i straffläggningen då han räddade en straff och såg två andra straffar gå utanför hans mål. I semifinalen mot Tyskland blev han däremot syndabock när han gjorde en riktig blunder vid Miroslav Kloses 2-1-mål. Men Rüstü var ändå nöjd med turneringen som var hans tredje EM.

- Jag vill tacka alla som har hjälpt mig, jag är stolt över alla mina lagkamrater. Alla i Turkiet borde verkligen ställa sig bakom det här laget för det kan verkligen åstadkomma något, säger Rüstü till EM:s officiella hemsida. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons