Annons

Rugbyn ges all tid

I morgon börjar den långa resan för Pingvin. Först allsvenskan, sedan elitserien och därefter slutspel innebär spel från april till oktober. Då krävs det uppoffringar och det är Anna Larsson och Jenny Månsson väl medvetna om.
Sport • Publicerad 15 april 2005
Genom sina insatser för Pingvin har Anna Larsson och Jenny Månsson blivit landslagsspelare. Och att de två satsar på rugbyn är givet. @08 Bildbyline:BILD: Tomas NybergFoto: 

I höstas var Anna Larsson trött på rugbyn och att hon är kvar i Pingvin är till viss del beroende på landslagsledningen.

– Förra säsongen var jag riktigt less på det. Jag har tolv mil till träningen, säger Anna.

Annons

Tolv mil " och det är enkel väg från hemmet i Åstorp.

– Jag har hoppats på landslaget men det var mest förr. Nu blev jag uttagen till träningsläger och då fick jag sätta i gång med vinterträningen. Att bli uttagen gav mig ny energi, säger Anna Larsson.

Men att pendla tolv mil?

– Jag älskar att spela rugby och det finns inget alternativ för mig. Antingen får jag spela i Trelleborg eller också får jag lägga av och det vill jag inte.

För Anna Larssons del får det räcka med ett träningspass i veckan med lagkamraterna och nu när seriespelet sätter i gång går de flesta helgerna åt till hennes största fritidsintresse.

Även Jenny Månsson ger rugbyn högsta prioritet. Så fort serieprogrammet fastställs planerar hon in vilka tider hon kan arbeta. Jenny har förmånen att ha lite flytande tider på cateringfirman på Sturup.

– Jag flyttar lite på tiderna, vet att jag kan sova någon annan gång, säger hon.

Det värsta Jenny Månsson varit med om vad gäller rugby och jobb är när hon var ledare för Pingvins F17-lag i den senaste upplagan av klubbens ungdomsturnering. – Då var jag på Pilevallen från nio på morgonen till elva på kvällen. Sedan jobbade jag på natten mellan 24 och 9. Därefter körde jag direkt tillbaka och var med laget hela söndagen. 18.30 körde jag hem för att sova…

Jenny Månsson kom med i A-landslaget i fjor och var liksom Anna Larsson (och Pingvins tredje landslagsspelare Sara Åkerman) med i förra helgens EM-slutspel där det blev en tredje-plats " och missad chans till VM-spel 2006.

– Målet för mig är att ha spelat SM, EM och VM " jag måste ha gjort allt innan jag lägger av, säger Jenny Månsson.

Annons

Nu är det långt till nästa VM och EM har just varit " det är SM som gäller och Pingvin är svårbedömt.

– Jag tror vi går till slutspel efter en tuff säsong. Vi har många nya i laget så det är svårt att säga, säger Jenny Månsson.

Martin Falkenby

Anna Larsson

Född: 1975

Bor: Åstorp

Familj: Mamma och två bröder

Yrke: Civilingenjör

I Pingvin sedan: "2003, kom från Barcelona där jag spelat i sex år"

Meriter: 1 SM-guld, 1 A-landskamp

Annons

Position: Andra- eller tredjeledet

Jenny Månsson

Född: 1982

Bor: Anderslöv

Familj: Mamma, pappa och bror

Yrke: Studerar till grafiker

I Pingvin sedan: 2000

Meriter: 1 SM-guld, 5 A-landskamper

Position: Tight head prop

Pingvin

Annons

Nyförvärv:

Britt Ahlström, comeback

Lisa Kaptein Kvist, comeback

Erica Storckenfeldt, Attila

Helena Hepp, Lugi (lån)

Mikaela Andersson, Pingvins F17

Minna Ahlström, Pingvins F17

Förluster:

Caroline Mansell, sabbatsår (lagets manager)

RUGBY TRELLEBORG
RUGBY TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons