Annons

Rugby: Silver för svenskorna i Treviso

Det svenska damlandslaget i rugby besegrade Holland men föll i finalen mot Italien med 24-35 (11-20) och fick därmed nöja sig med silver i fyrnationsturneringen i Treviso.
Sport • Publicerad 23 mars 2002

Sara Åkerman från Pingvin spelade i laget från start men byttes av i den 74:e minuten av Jane Jaråker. Caroline Billgren fick inte spela alls i matchen och har alltså inte debuterat i blågult ännu. Mot italienskorna inledde de svenska spelarna respektlöst, men hamnade i underläge och fick matchen igenom försöka hämta in italienskornas försprång. Matchen var dock spännande in i det sista. Med tio minuter kvar stod det 25-17 till Italien och svenskorna gjorde sitt bästa för att försöka göra ytterligare poäng. Men när Italien några minuter därpå i det närmaste grundlurade Sverige vid ett inkast, var loppet kört. Fyrnationsturnering, Treviso Sverige-Italien 24-35 (11-20) Poäng, Sverige: Susanne Bengtsson 19, Jennie Bohlin 5.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons