Annons

Rugby i alla möjliga former under festivalen

Sport • Publicerad 8 augusti 2005

I lördags sparkade den nionde rugbyfestivalen igång uppe på Pilevallen. På parkeringsplatsen möttes man av grill-os. Lite droppar kom det, men för det mesta var vädret riktigt fint.

Det var mycket folk i rörelse och mycket färger i rörelse runt omkring Pilevallen. 34 olika lag från tolv olika klubbar gjorde att det spelades rugby mest hela tiden. Det enda avbrottet i turneringen kom när Pingvins damer skulle spela elitseriematch på huvudplanen.

Annons

Det hindrade dock inte att matcher spelades på de mindre planerna. Samtidigt som Pingvins andra halvlek spelades pågick också en match av mindre vikt på den lilla planen bredvid.

Just den U11-matchen var strängt taget av ingen vikt alls eftersom danska Aarhus inte kunde ställa up med fullt lag. Pingvin vann därför på w.o. Men match blev det ändå då Aarhus lånade in folk från andra lag.

Matchen som faktiskt spelades förlorade Pingvin med 45-10. Men det var inget som knäckte 11-åriga Malin Wolter i Pingvin som satt i en solstol och vilade sig efteråt. Malin spelar egentligen för Malmö men var inlånad till turneringen. Hon har spelat rugby i ett och ett halv år.

Hur länge ska du fortsätta?

– Så länge jag orkar, det är roligt.

Är det nån skillnad på att spela med Pingvin jämfört med Malmö?

– De blir lättare arga i Pingvin, vi är mer försiktiga...

En av hennes lagkamrater, Jonathan Svensson, kommer också och sätter sig i en solstol. Han har spelat i Pingvin i fem år och är också 11 år. Jonathan har stukat handen men spelar ändå.

Pratar ni nåt med de utländska spelarna som är här?

– Nej, men hade man velat hade man kunnat prata med dem på engelska, svarar Jonathan.

Annons

– Man får inte kontakt med dem på det viset, förtydligar Malin.

Varför är det kul med rugby?

– Man får ta ut sin ilska, säger hon och Jonathan lägger ut texten:

– Man kan göra mer än i andra sporter, tackla och gå in, mer än i fotboll. Lite mer som i hockey, men det är så dyrt...

Något senare håller Daniel Finnfors i Pingvins U17-lag på att snöra på sig skorna. Det är dags för uppladdning inför dagens andra match. Första matchen mot ukrainska Rivne blev en besvikelse och slutade 0-0.

– Folk hade inte vaknat riktigt, det ska bli bättre nu.

Andra matchen var mot det andra ukrainska laget Yevko. U17-laget siktade på att gå till finalen och en seger var nästan nödvändig. Pingvin åkte dessvärre på torsk med 5-0.

Under rugbyfestivalen var det till och med rugby inomhus. Inne i klubbhuset på tv alltså. Trots att det var VM i friidrott med Carolina Klüft samtidigt så var det rugby på skärmen. Sydafrika möter Nya Zeelands "All Blacks".

En exalterad publik är bänkad " för den rugbyfrälste fanns det något att se överallt.

Markus Karlsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons