Annons

Roy leder skyttetoppen

Ett namn som ständigt dyker upp i toppen av småklubbarnas skytteliga – år efter år – är Roger Jönsson, Minnesbergs IF. Nu är det dock knappt någon som känner honom som Roger utan det är "Roy" som gäller.
Sport • Publicerad 28 maj 2008
Roger "Roy" Jönsson är inte bara Minnesbergs skyttekung – han är skyttekungen framför andra i Söderslätts småklubbsvärld. @08 Bildbyline:Bild: Sigge HanssonFoto: 

- Jag har ända sedan barnsben kallats för Roy och här i Minnesberg har det bara varit till fördel. En säsong var vi fem eller sex som hette Roger, inleder Roy.

Roy - precis som väldigt många spelare i Minnesberg - har tidigare spelat med Svedala IF.

Annons

- Ja, Svedala är lite av plantskola till Minnesberg och ur samma årskull som jag kommer även Filip Svensson, Andreas Persson och Joakim Andersson. Det är kul att spela här och vi är ett riktigt kompisgäng, menar Roy.

Från Svedala bar det först iväg till Höllvikens Gif och juniorlagsfotboll där. Sedan spelade han i Vintrie för att sedan vända åter till Svedala i division tre.

- Där spelade jag dock bara en säsong - sedan åkte vi ned i fyran, förtydligar Roy.

Efter senaste eran i Svedala var han lite trött på fotbollen men det gäller inte här.

- Nej, här i Minnesberg har jag hittat tillbaka till glädjen med fotbollen. Thomas (Udén) som är tränare tillsammans med Ki (Nilsson) och "Tobbe" Magnusson passar perfekt i rollen som småklubbstränare.

Roy är inne på tredje året i Minnesberg och som vanligt alltså - han hänger med i skyttetoppen. Leder för tillfället småklubbarnas skytteliga med tolv mål!

- Av dessa har jag gjort sju mål på fasta situationer. Straffar eller frisparkar.

Just frisparkskonsten visade Roy på bästa sätt senast mot Västra Ingelstad och i den matchen placerade han elegant två frisparkar direkt i mål.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons