Annons

Rolf-Görans nya stjärnhäst imponerade

Stjärnsmällen följdes av ett stjärnskott. I GP-kvalet för ett år sedan krashade Rolf-Göran Bengtsson i en otäck vurpa med MacKinley. I år red han in som segrare med stjärnskottet Ninja La Silla. "Han är riktigt kapabel."
Sport • Publicerad 14 juli 2006
Rolf-Göran Bengtsson och VM-hästen Ninja La Silla tog hem segern i Grand Prix-kvalet. @08 Bildbyline:Bild: Claes NybergFoto: 

Svensk ridsports största stjärna lider inte av någon brist på kapabla hästar precis. Rolf-Göran Bengtssonsäger att han är lyckligt lottad och rabblar upp Grandine, MacKinley, Tepic, Chianti La Silla.

Chinati visar han upp på fredagens nationashoppning.

Annons

Ninja, som han haft sedan januari, visades upp på torsdagens Grand Prix-kval.

– Jag ville testa honom, ville känna hur han är när jag rider på. Det blev en snabb ritt – ett bra test, säger Rolf-Göran Bengtsson med ett leende efter att varit snabbast av de 21 felfria ekipagen.

Hoppningens världstrea segrade i stor stil, till publikens stora jubel. Inte blev jublet mindre av den grandiosa svenskinsatsen: Malin Baryard tvåa och Peder Fredricsson trea.

Bengtsson och Ninja tog en ganska ohotad seger. Marginalen till Baryard och Butterfly Flip var dryga sekunden. I januari debuterade Rolf-Göran Bengtsson med Ninja i en större tävling. Sedan dess har den elvaåriga vallacken gått från klarhet till klarhet.

Men det stora språnget tog Ninja med betselbytet till kandar. Det gav Bengtsson bättre styrförmåga.

– Jag var på hal is efter vattenhindret på Aachens Grand Prix (för-VM). Han ville inte lyssna, men klarade upp situationen vilket tyder på att det finns kvalitet i honom.

– Men på VM måste jag bestämma och i tävlingen efter provade jag kandar och sedan dess har vi jobbat på att finslipa. Han var ensam om att rida dubbelt felfritt i nationshoppningen i Rotterdam och lyssnar väldigt fint.

Bland alla möjligheter som Rolf-Göran Bengtsson har så blir det alltså Ninja som valts ut till VM i Aachen i augusti.

– Jag har haft ett antal frågetecken på honom sedan januari. Jag har försökt testa honom för att se hur han svarar. Egentligen finns det inga frågetecken kvar.

Det sista rätades ut i Falsterbo.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons