Annons

Rod England tillbaka på svensk mark

Pingvin bygger nytt. Mannen som ska föra laget till toppen igen är Rod England. "Jag har en klar idé om hur vi ska spela", säger Rod.
Sport • Publicerad 18 april 2007
Första träningspasset. Pingvins nya tränare Rod England styrde och ställde under hans första pass på Pilevallen. @08 Bildbyline:Bild: Claes Nyberg
Första träningspasset. Pingvins nya tränare Rod England styrde och ställde under hans första pass på Pilevallen. @08 Bildbyline:Bild: Claes NybergFoto: 

Den 31-årige engelsmannen är tillbaka på svensk mark efter ett vinterhalvår i Wolverhampton.

Rod England som i fjol var framgångsrik tränare för damlaget och herrjuniorlaget i Pingvin RC, tar sig den här gången även an herrseniorerna.

Annons

– Jag trivdes bra här förra året och det är roligt att klubben ville ha mig igen. Det här är en chans för mig att jobba utomlands och förhoppningsvis utvecklande. Rod trivs med att se sig om i världen, han har spelat i Australien och på Nya Zeeland. Detta efter att han scoutat unga rugbyspelare hemma i England där han även verkat som tränare.

Rod har klara tankar om vilken typ av rugby som ska spelas.

– Vi har ett möte med truppen på lördag och då ska vi gå igenom vilken spelstil vi ska ha, säger Rod som inte vill avslöja för mycket.

– Vi ska spela ett spel där alla är inblandade, ett öppet spel med mycket löpande.

Frågan är om spelarna fått upp tillräckligt med flås och om det nya spelsättet sitter till premiären borta mot Göteborg nästa helg.

– Vi har bara några träningspass på oss och får lägga ner så mycket jobb på träningen som vi kan. Vi tränar bara två pass i veckan och det ställer krav på att spelarna tar sitt ansvar och kör på egen hand, säger Rod i samband med hans första träningspass som avverkades på tisdagen på Pilevallen. Det är en pratglad tränare som inte låter spelarna vila särskilt länge mellan övningarna.

– Den här träningen har en helt annan intensitet än de vi haft tidigare. Det är mer tekniskt, mer tänkande övningar, säger Ted Holmgren som tror att Rod England blir ett lyft för laget.

– Han förde juniorerna till SM-guld förra året och så ska vi ha ett nytt spelupplägg.

Rod England spelade i laget förra säsongen och tanken är att han ska spela även i år. Om det leder så långt som till SM-final är för tidigt att svara på.

– De bästa lagen, såsom Stockholm Exiles och Enköping, är vältränade och har några riktigt bra spelare. Om vi ska kunna mäta oss med dem i slutspelet så måste vi träna hårt. Mitt jobb är att få spelarna att utvecklas och det är aldrig för sent för en spelare att utvecklas, säger Rod England.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons