Robins nia glädjen i Stavsten

Stavsten förlorade sin sjunde raka match i det för trelleborgarna plågsamma kvalet till elitserien. Önnered vann med 34–22 (17–8) mot ett Stavsten som kom till matchen med nio spelare varav två målvakter.
Sport • Publicerad 18 april 2011

Matchen var odramatisk och kampen om vart segern skulle gå var snabbt överstökad.

Det som gladde ur trelleborgsk synvinkel var Stavstens Robin Carlström som till slut kom upp i nio fullträffar.

– Det var ett tag sedan. Jag har varit i en jävla formsvacka och det har varit en jobbig säsong. Mycket klydd med klubbyten och skador.

– Det kändes bra även om Önnered slappnar av lite, säger Robin Carlström som fått ta över rollen som mittnia när först Jonas Busk och sedan Rasmus Strömblad lämnade klubben.

– Jag var skeptisk till en början, men det är rätt kul att spela mittnia, man är involverad i allting som sätts igång i anfallsspelet.

Robin Carlström inledde säsongen i IFK Trelleborg, flyttade därefter till IFK Ystad innan han gick till Stavsten i januari. Vart han spelar nästa säsong är oklart.

– Jag lägger ingen energi på det alls. Jag ska jobba upp formen och självförtroendet och har fullt fokus på kvalet, säger han.

Han bekräftar att han har haft samtal med Trelleborg HBK men att ingenting är klart.

För Stavstens IF återstår tre matcher innan klubben försvinner.

– Vi ska göra allt för att ta en poäng. Vi har lovat varandra i laget att göra det bästa av det. Visst påverkar det att man förlorat, men vi har inte tappat hoppet.

I vilken match är det störst chans att ni tar poäng?

– Hammarby är duktigt, men spelar vi på topp kan vi slå dem. Mot H43 och IFK Ystad var vi ytterst nära att ta poäng när vi möttes senast. Vi kan ta poäng mot alla om vi är på topp och vi ger oss fan på det.

På torsdag kommer Carlströms före detta klubb IFK Ystad till Söderslättshallen.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.