Robin till finalskjutning när Magnus lämnat VM

Robin Eriksson är vidare till onsdagens finalskjutning vid inomhus-VM i turkiska Izmir. För Magnus Carlsson tog VM slut redan innan det hann börja. Junioren Robin är därmed ensam om att försvara Trelleborgs färger i Turkiet.
Sport • Publicerad 15 mars 2007

31-årige compoundskytten Magnus Carlsson var i sitt livs form innan åkte till VM.

På tisdagsmorgonen åkte han därifrån utan att ha skjutit en enda tävlingspil.

Enligt Svenska Bågskytteförbundets hemsida är det sjukdom som satt stopp för trelleborgaren. 17-årige fristilsskytten Robin Eriksson tävlar i juniorklassen. Han åkte till sitt första inomhus-VM utan allt för höga förhoppningar.

– Det har gått lite trögt i år, konstaterade Robin som därför var tillfreds med 560 poäng på de 60 pilarna i grundomgången.

Det räckte till en 24:e plats bland de 56 skyttarna. Bäst sköt amerikanen Leo Wilde på 580 poäng medan Lars Eggestig från Sundsvall var bäste svensk på åttondeplats med 576 poäng.

– Mitt första mål var att komma på övre halvan, och när man känner att man inte kan vinna så blir man inte så nervös heller, säger Robin Eriksson om sitt framträdande i grundomgången. VM-uppladdningen har varit långt ifrån perfekt. För en månad sedan drabbades han av en två veckor lång sjukdom med hög feber. Konditionen och styrkan är ännu inte helt återhämtad.

– Jag sköt några pilar efter tävlingen och det gick inte alls. Men det ska inte vara några problem framöver, förklarar Robin.

På onsdagen gör de 32 bästa skyttarna upp i matcher man mot man. Preliminärt väntar schweizaren Romain Gillieron för Robin i 16-delsfinal.

Men det där med motstånd bryr han sig inte om.

– Det är bara att skjuta så bra man kan. Vem jag möter märker jag ju när det är dags.

I lagtävlingen ligger Sveriges herrjuniorer i fristil på elfte plats efter grundomgången. Där väntar utslagningsmatcher på fredag.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.