Annons

Robin testas för Bundesliga

Höllvikens supertungviktare kan bli tysk supertungviktare. I dag anlände Robin Håkansson till den tyska orten Schwerin för matchsparring och bedömning. Målet? – Att bli boxare i den tyska amatörligan.
Sport • Publicerad 15 september 2009

TRELLEBORG. Motståndet och sparringen för 20-årige Robin Håkansson har blivit för tamt hemmavid. Höllvikens boxningstränare Christer Ekberg har insett problemet och letat upp en lösning. Nämligen tyska Bundesliga. I dag åkte duon Ekberg/Håkansson till Tyskland för att pröva lyckan.

– Klubben Schwerin har sett honom innan men boxning är färska grejer så de vill se om han tagit ett steg i karriären. De vill veta om de kan blixtinkalla honom framöver, säger Christer Ekberg.

Annons

Schwerin kommer att ge Robin Håkansson full matchsparring under veckan och bedöma hans kvalitet. Är den bra kan han få en plats i Bundesligan där de får ha två utländska boxare per lag.

– I så fall kan han träna hemma och ibland åka dit på en veckas läger och åka dit dagen innan en seriematch, säger Ekberg.

Robin Håkansson ser positivt på möjligheten och hoppas på en givande vecka.

– Det ska bli jättekul. Det innebär nya utmaningar och att få möta internationella boxare. Sen vet jag inte vad jag har att förvänta mig men det blir en kul upplevelse.

Robin Håkansson är osäker på vad veckan kan ge. Men tränaren Christer Ekberg är desto mer övertygad.

– Lyckas Robin och ser bra ut denna vecka så kan han mycket väl bli en Bundesligaboxare, säger Ekberg.

Björn Gustavsson
Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons