Annons

Ringrostig Prahl på första passet

Tom Prahls första träningspass på drygt ett år var även hans första i TFF sedan 1995. "Jag kände mig lite ringrostig", erkände TFF-tränaren.
Sport • Publicerad 29 november 2007
Tom Prahl tillbaka i TFF. "Passningsspelet får man alltid gnugga", sa han. Här pratar han inför Olcay Senoglu och Jonas Bjurström. Bild: CLAES Nyberg
Tom Prahl tillbaka i TFF. "Passningsspelet får man alltid gnugga", sa han. Här pratar han inför Olcay Senoglu och Jonas Bjurström. Bild: CLAES NybergFoto: 

Tom Prahl drog av etiketten på träningströjan med TFF-märket på bröstet. Han satt på samma bänk och i samma omklädningsrum som han gjorde senast han tjänstgjorde i klubben.

På agendan: inomhusträning i Köpingeskolan.

Annons

- Det här var mest för att träffa folket och komma igång, sa han ett par timmar senare. I träningspasset fokuserades på passningsspelet. Hela tiden förklarades syftet med övningarna.

- Det går att spela snabb fotboll med två tillslag. Avgörande är tiden mellan första och andra tillslaget. Nyckeln är att det ska gå tillräckligt fort och med tillräckligt bra kvalitet.

Spelarna, blott 16 på grund av skador och semester, tycktes trivas med att vara igång igen. De lyssnade till sin nya tränare som manade på:

- Grunderna för ett bra passningsspel är att få fart på bollen, precision, den första bollkontakten och fotarbetet.

Tom Prahl och Alf Westerberg följde spelarna med granskande ögon och båda var nöjda.

- Har man bara tillräckligt höga krav så kan även en sådan här träning ge väldigt mycket, sa Tom Prahl. Efteråt erkände han att han kände sig ringrostig.

- Men det kändes väldigt bra. Jag visste inte riktigt var jag stod, det här var ju mitt första träningspass sedan 9 september 2006. Men som Alf sa: "att genomföra en träning är som att cykla", sa Tom Prahl och log.

På måndag väntar träning utomhus, på konstgräset i Anderslöv.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons