Rickard varvar upp i Skansen

Mitt under säsongen i fjor fick BK Skansen en prima förstärkning i Rickard Andersson – med rutin från division två-spel i IFK Klagshamn och med inhopp i FC Trelleborgs division tre-lag.
Sport • Publicerad 29 mars 2010
Rickard Andersson tar plats som forward i par med BK Näsets Tim Jörvall i Sigges småklubbslag
Rickard Andersson tar plats som forward i par med BK Näsets Tim Jörvall i Sigges småklubbslagFoto: 

TRELLEBORG. – Jag förstod ganska omgående att det blev alltför seriöst med spel i FC Trelleborg. Jag tränade en månad och gjorde ett inhopp, sedan valde jag Skansen. Fredrik Hahne ringde och i Skansen finns också flera andra som jag spelat med – i både TFF och Ymor.

Om det då handlade om att varva ned från division två och tre till division sex, så handlar det nu om motsatsen. Nu måste Rickard varva upp.

– Jag har två träningar och en match i benen och det har helt enkelt handlat om ointresse. Jag är fullt nöjd med elva mål på tolv matcher i fjor, men efter kvalmissen i höstas la jag helt av och rörde mig inte på flera månader.

För den som inte minns; Skansen gick till kvalspel för en plats i årets division fem och man fick Furulund på sin lott. Efter 1–1 hemma och 1–1 borta, där just Rickard Andersson kvitterade, gick matchen in i slutminuterna. Där gjorde först Furulund 2–1 men med fyra minuter kvar fick Skansen en straffspark – efter att ett skott från Rickard stoppats med handen. André Grönberg sköt straffen men inte bättre än att målvakten fick upp en räddande hand.

Nu när seriepremiären närmar sig känner Rickard åter suget och han har stora förhoppningar:

– Ja, enligt min mening ska vi vinna serien och vi har det klart bästa laget. Samtidigt känns det som om serien är något sämre i år. Själv hoppas jag på minst 20 mål i år.

När det gäller Skansen i stort saknas lagkaptenen Ivan Stanojevic och lagkaptenen från i fjor är en tung förlust. Alla hoppas på Ivans återkomst och det är en efterhängsen ryggskada som spökar i hans fall. På den intressanta nyförvärvslistan märks i första hand Fredrik Sandell och det ska bli jätteintressant att följa ”Blackburndödaren” i hans återkomst till fotbollen i Trelleborg.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.