Annons

Richardssons första riktiga test

Division 3-målvakt för två månader sedan. I dag står Richard Richardsson mot HIF. "Jag är inte på topp men det ska jag ju inte vara heller. Men det ska bli kul att få testa på lite", säger han.
Sport • Publicerad 27 februari 2004

En gång förr har Richard Richardsson mött allsvenskt motstånd. Det var när Hudiksvalls stadslag mötte Gif Sundsvall i somras. - Då höll jag nollan, berättar han. På lördag får han chansen i målet när TFF möter hårdsatsande Helsingborgs IF i en träningsmatch på konstgräset i Anderslöv. - Det var bestämt sedan tidigare att Fredrik Persson skulle stå mot Halmstad och att Richard skulle stå mot HIF, säger TFF-tränaren Ulf Larsson. 24-årige Richardsson är sedan tiden i Strands IF van att träna tre gånger i veckan och känner sig inte helt väloljad efter några veckors tuff träning. - Det har gått bra. Jag är inte på topp men det ska jag ju inte vara heller. Men det ska bli kul att få testa på lite, säger han. Han stod en halvlek i segermatchen mot IFK Malmö (5-0) men fick mest ägna tid åt att hålla sig varm. IFK Malmö skapade ingenting. - Man kan väl säga att det här blir första A-lagsmatchen och det ska bli intressant att se var man står. Vi har ett riktigt bra försvar och det känns bra. TFF-ledningen har klart och tydligt deklarerat att Fredrik "Fritz" Persson är nummer ett. Det är Richard Richardsson helt införstådd med och han har inga synpunkter. - Det är väntat när man kommer från division 3. Men det gäller att vara beredd när man får chansen. Det är sällan en målvakt spelar alla matcher på en säsong. Richardsson väntar fortfarande på såväl flyttlass som sambo men om knappt två veckor anländer de från Hudiksvall och då är en lägenhet i centrala Trelleborg klar för inflyttning. TFF-truppen känner han redan att han kommit bra in i. - Ja, det gick väldigt fort och det var lite överraskande. Jag trodde att det skulle vara lite svårare i ett allsvenskt lag men inte i TFF. Jag provspelade i Djurgården och där var det skillnad. Här umgås alla med alla. Att Richardsson hoppar in i målet i stället för Fritz Persson är bara en av flera förändringar som TFF-ledningen gjort sedan segermatchen mot HBK. Yousef Fakhro får chansen i mittförvaret. - Det ska bli spännande att se. Han har gått från klarhet till klarhet på träningarna, säger Ulf Larsson. På mitten är Eric Fischbein tillbaka och det betyder att Ivica Skiljo tar steget upp i anfallet. Det betyder i sin tur att Patrik Redo, som inte kunnat träna för fullt i veckan, får börja på bänken. Patrik Svensson har ont i en ljumske och spelar inte. Inget allvarligt, meddelar dock TFF-ledningen. TFF har på de fem träningsmatcher man hittills spelat vunnit fyra, gjort tio mål och släppt in tre, alla mot FCK. - Det är de som tycker att vi jublat för tidigt, att det bara varit träningsmatcher och lagen vi mött hållit på och testat. Men det gör ju vi med, säger Ulf Larsson. TFF:s lag: Richard Richardsson - Mattias Kronvall, Yousef Fakhro, Peter Abelsson, Dennis Melander - Jens Sloth, Johan Laursen, Eric Fischbein - Mats Lilienberg, Ivica Skiljo, Kristian Haynes Bänken: Fredrik Persson, Thomas Magnusson, Kenneth Gustavsson, Andrei Tjunin, Patrik Redo.

Louise Voll Ercolino louise.voll.ercolino@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons