Annons

Richard Richardssons nolla fortsatt intakt

Två TFF-nollor förblev intakta efter matchen på Stora Valla - nollor i kolumnerna gällande förlorade matcher och insläppta mål.
Sport • Publicerad 25 april 2005

Att Degerfors inte fick in en boll i hemmapremiären är framför allt Richard Richardssons "fel".

I första halvlek hade målvakten det lugnt, men fick gå ut och plocka ner ett par halvfarliga inlägg. I andra halvlek, däremot, blev det hetare om Richardssons öron.

Annons

Den lovande Degerforsanfallaren Ola Toivonen, 18, kunde efter några vassa dribblingar ta sig förbi TFF-försvaret i den 52:a minuten menRichardsson fick fingertopparna på Toivonens skott.En kanonräddning.

Bollen gick till hörna, vilket blev till en dubbelhörna och på den andra var Toivonen åter framme. Den här gången använde han pannan. Richardsson gjorde ett ny, kanske ännu finare räddning.

– Vet inte hur jag tar den, men det såg bra ut på tv, säger en nöjd TFF-målvakt. När Ivo Skiljo tvingades dra ner Ola Toivonen strax utanför straffområdet i den 87:e minuten och Tobias Solberg sedan fick kanonträff på den efterföljande frisparken, såg det ut som att Richard Richardssons nolla skulle ryka all världens väg.

Men den gången fick han ribban till sin hjälp. Bollen studsade stenhårt ner i marken, farligt nära mållinjen.

– Jag var säker på att den skulle gå in. Men den var någon decimeter på rätt sida mållinjen.

Richard Richardsson stod långa stunder sysslolös när bollen studsade omkring som värst på mittfältet men var säkerheten själv när han fick ingripa.

Situationen är ny för honom i år. Förra året var han tvåa bakom Fredrik Persson större delen av säsongen. I år är han en av ett par, tre nyckelspelare i laget.

– Det tycker jag känns bra, att de litar på en, då växer man ännu mer. Nu känns det som att jag kan spela ut.

Det gjorde han med besked i går.

Jonas Gustafsson

FOTBOLL TRELLEBORG
FOTBOLL TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons