Annons

Richard redo för snabba måljubel

Lindesberg borta. Det innebär att det lär gå undan för trelleborgarna i kväll. Farten är närkingarnas signum. "De ska i alla fall få sig några blåmärken", säger IFK:aren Richard Nilsson inför kvällens elitseriedrabbning.
Sport • Publicerad 1 november 2006
Hårdför på linjen. Richard Nilsson har stigit en nivå jämfört med förra säsongen. Nilsson är hyfsat nöjd med säsongsinledning, både när det gäller laget och sin egen insats. "Vi ska bara försöka undvika de djupa dalarna, eller åtminstone se till så att de inte bli så långvariga", menar IFK:s mittsexa. Här fajtas han med Linus Svensson under gårdagens träning i Södan. I kväll ska han fajtas med Lindesberg.BILD: Claes Nyberg
Hårdför på linjen. Richard Nilsson har stigit en nivå jämfört med förra säsongen. Nilsson är hyfsat nöjd med säsongsinledning, både när det gäller laget och sin egen insats. "Vi ska bara försöka undvika de djupa dalarna, eller åtminstone se till så att de inte bli så långvariga", menar IFK:s mittsexa. Här fajtas han med Linus Svensson under gårdagens träning i Södan. I kväll ska han fajtas med Lindesberg.BILD: Claes NybergFoto: 

Mittsexan Richard Nilsson är en fullfjädrad fajter. Så har det alltid varit.

– Är man ingen jättetalang så får man ju i alla fall visa lite jävlar anamma, säger 194 centimeter långe och 102 kilo tunge Richard Nilsson som tagit ett kliv fram i år.

Annons

Under fjolårssäsongen var det mest bänken bakom Lars Felskov. I år har de båda mittsexorna alternerat och spelat ungefär lika mycket.

– Richard har utvecklats, fått mer speltid vilket gör att han känner sig tryggare. En lojal spelare som alltid ger hundratio procent, säger IFK-tränaren Jonan Zanotti. Framåt har Nilsson så när varit hundraprocentig när han lossat skott. Statistiken berättar om elva mål på tolv skott så här långt.

– Det får man vara nöjd med. Man siktar ju alltid på att sätta bollarna.

När Richard nätat åker nävarna upp, åtföljt av ett högljutt måljubel, oavsett om IFK leder eller ligger under med tio bollar.

– Alltid retar det någon. Sen vill man ju få fart på laget och tända publiken, förklarar han.

Men i dagens handboll hinns inte med något yvigt målfirande.

– Lite trist är det ju. Man hinner knappt upp med ena näven förrän det kan vara mål åt andra hållet. Och i kväll lär det gå undan, det är alla IFK:are inställda på. Elitserietrean Lindesberg svepte fram som en orange virvelvind genom Handbollssverige förra säsongen.

Närkingarna är ett ungt lag med många egna produkter som spelar en fartfylld och teknisk handboll.

Endast en förlust i år – mot IFK Ystad borta.

IFK Trelleborg är kraftigt nederlagstippat på förhand, men som den fajter Richard Nilsson är så ger han förstås inte upp på förhand. – Det är bara att gilla läget, vi har allt att vinna och ska kriga. De ska i alla fall få ett par blåmärken.

Annons

Den 27-årige Ystadpågen är inne på sin andra säsong med IFK Trelleborg. Han och lagkamraten Daniel "BT" Andersson tillryggalägger åtskilliga bilmil mellan Ystad och Trelleborg under en säsong.

– Helt okej när man är två stycken. Det blir mycket snack om allt möjligt.

Till vardags är han lärare på Byavångsskolan i Tomelilla.

Men i dag överger han katedern. Redan klockan sju på morgonen flyger IFK-laget till Stockholm för att senare på eftermiddagen åka buss till Örebro.

Lindesbergs snabba spelare till trots så hoppas Richard Nilsson hinna med några måljubel i kväll också.

– Åtminstone hoppas jag kunna jubla efter slutsignalen, påpekar Richard Nilsson.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons