Richard räknar med snar comeback

Richard Nilssons axelskada är lindrigare än befarat. Resultatet av magnetröntgen visade att inga muskelfästen är av. Därmed pekar allt på att IFK:s mittsexa gör comeback i hemmamatchen mot Lugi sista januari.
Sport • Publicerad 3 januari 2007
Richard Nilsson, till höger, fick i går ett glädjande besked när det visade sig att hans axelskada var lindrigare än befarat. Under skadefrånvaron har Kim Johansson, till vänster, vikarierat med bravur som linjespelare. Arkivbild: Claes Nyberg
Richard Nilsson, till höger, fick i går ett glädjande besked när det visade sig att hans axelskada var lindrigare än befarat. Under skadefrånvaron har Kim Johansson, till vänster, vikarierat med bravur som linjespelare. Arkivbild: Claes NybergFoto:  

– Jag fick beskedet i dag (läs i går) och det känns väldigt skönt. Det är klart att man varit orolig, säger 28-årige Richard Nilsson som skadades i hemmamatchen mot Drott den 15 december.

Det befarades att muskelfästet till biceps var av. I så fall hade säsongen varit körd.

Nu kan Richard i stället fortsätta att rehabträna.

– Inget var av. I stället var det en spricka i bicepssenan. De sa att den skulle självläka. Den 22 januari ska han undersökas av en axelspecialist. Fram till dess är det enbart rehab som gäller.

Därefter räknar Richard med att gå för fullt.

– Jag har fortfarande ont i vissa lägen men det viktigaste är att skadan inte ska kunna förvärras av träningen. Är det bara smärtan det hänger på är det ingen fara.

Beskedet är förstås glada nyheter för IFK-ledningen.

– Det känns jäkligt skönt att höra. Även om Kim (Johansson) har gjort sitt jobb bättre än någon vågade hoppas så kan vi inte slita så på en spelare i match efter match, kommenterar Lars Åberg, ordförande i IFK Handboll.

Den 31 januari återupptar IFK Trelleborg elitseriespelet med hemmamatchen mot Lugi. Då räknar Richard med att spela. De tre senaste matcherna har han suttit på läktaren.

– Det är inget man vill göra om, det är fruktansvärt nervöst, säger den stryktålige mittsexan som hoppas att skadebekymren är över för den här säsongen.

– Jag hade just blivit bra i ryggen när jag åkte på skadan mot Drott.

IFK Trelleborg har haft träningsuppehåll sedan segermatchen mot Sävehof i fredags. På söndag återupptas träningen igen.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.