Richard Ohlqvist lämnar Vellinge

Endast veckan efter det lyckosamma kvalet för Vellinge IF, där det blev klart att föreningen återvänder till division fyra, briserar bomben att Richard Ohlqvist lämnar som tränare.
Sport • Publicerad 27 oktober 2002

Richard Ohlqvist är inne i slutförhandligar med Kulladals FF och då diskuterar parterna ett flerårskontrakt. - När vi pratar flerårskontrakt gäller inte två eller tre år utan längre, förklarar Richard. Vid närmare resonemang med honom förstår man att det handlar om ett kontrakt över fem år eller där omkring. Richard har tidigare tränat Kulladals FF under tre säsonger och förde då föreningen till division två. I år slutade Kulladals FF på femteplatsen i division tre - sex poäng från kvalplatsen. I Vellinge är man djupt besviken på Richard, eftersom han så sent som för mindre än en vecka sedan deklarerade att han skulle följa med föreningen upp i division fyra. - Det är inget att hymla om - vi ser Richards beslut som ett brutet löfte och vi måste så klart se oss om efter en ny tränare, låter Vellinges ordförande, Roger Gottfridsson, meddela.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.