Annons

Richard Nilsson tvekar om spel i IFK

Richard Nilsson tvekar om en fortsättning i IFK Trelleborg. Nilsson och IFK har inte kommit överens om ett nytt kontrakt. "Det ser inte ljust ut", säger den 28-årige mittsexan.
Sport • Publicerad 28 april 2007
Färdigjublat? Det är så här Trelleborgspubliken är vana att se Richard Nilsson. Inör kommande säsong är framtiden osäker för mittsexan. ARKIVBILD: Thorsten Persson
Färdigjublat? Det är så här Trelleborgspubliken är vana att se Richard Nilsson. Inör kommande säsong är framtiden osäker för mittsexan. ARKIVBILD: Thorsten PerssonFoto: 

På onsdag börjar IFK träna igen efter tre veckors uppehåll. Richard Nilsson vet inte om han ska vara med då.

– Mitt gamla kontrakt går ut den 15 maj, jag vet inte om de vill att jag ska vara med fram till dess. Jag får väl ringa och höra.

Annons

Richard Nilsson har en framgångsrik säsong bakom sig.

Den viljestarke mittsexan levererade både framåt och bakåt och var ett utropstecken bland många i Trelleborgslaget. IFK:s sportchef Patric Sandblom påpekar att klubben är mån om att behålla Nilsson.

– Det är ett par små detaljer i kontraktet som återstår. Vi kommer att komma överens, säger Patric Sandblom.

Richard Nilsson är inte lika säker.

– Jag är skeptisk. Det är mycket som ska lösas och nästa vecka börjar träningen. Det här borde varit klart om de nu vill ha mig kvar.

Vad är det ni inte kommer överens om?

– Ersättningen är en bit, sen är det en del andra saker som ska lösas.

Har du hört något från andra klubbar?

– Det finns de som har ringt, men de flesta verkar tro att jag redan har kontrakt med IFK.

Richard Nilsson bor i Ystad och jobbar som lärare i Tomelilla. Någon panik med handbollen känner han inte.

Annons

– Jag känner mig inte särskilt pressad, blir det inget så blir det inget. Då finns det annat att i tillvaron att lägga sin energi på. Kantspelaren Marcus Sjö-strand samt målvakterna Petar Misovski och Andreas Göransson är också osäkra kort inför kommande IFK-säsong.

Några nyförvärv är inte klara ännu, men högst sannolikt kommer Kenny Ekman, 19-årig vänsternia från Mittdalarna, att spela i IFK nästa säsong.

Patric Sandblom hade hoppats ha fler spelare klara vid det här laget. En målvakt och en vänsternia står högt på listan.

– Det är lite långbänk just nu. Det är inte frustrerande om man tittar på vad andra klubbar åstadkommit, men självklart vill vi vara ute i god tid, säger IFK:s sportchef.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons