Annons

Revanschsugna pingviner

Det har varit lite ovan stämning på Pilevall dagarna före elitseriepremiären och anledningen är den revanschlust som känns i atmosfären bland spelare och ledare. Efter tio raka SM-guld - mellan 1992 och 2001 - är det alltså första gången på länge som man i Pingvin Rugby Club inte har oket - att vara regerande svenska mästare - på sig.
Sport • Publicerad 26 april 2002

- Det känns skönt att slå ur underläge, säger Peter Ahlgren - som nu är tillbaka efter utflykten till Lugi under fjolåret. När Peter senast spelade i Pingvin var det George Doggart som tränade laget och Peter märker skillnaden, när nu Mark Stacey och Tom Tabua-Tamanivalu agerar tränare. - Vi kör en något annorlunda spelstil och det blir en lagom mixture av Toms nya influenser och Marks något mera traditionella, förklarar Peter. Pingvins laguppställning: Första ledet: Niklas Bringzén, Patric Ljungdahl och Glenn Holmgren. Andra ledet: Niklas Eriksson och Ted Holmgren. Tredje ledet: Mark Stacey (lagkapten), Tom Tabua-Tamanivalu och Peter Ahlgren. Halvbackar: Shae Huston och Peter Jarl. Centrar: Ercan Aytuglu och Przemyslaw Frydrych. Yttrar: Peter Svensson och Geoff Sussum. Fullback: Andreas Andersson. Avbytare: Andreas Persson, David Gerdrup, Magnus Akke, Linus Carlevåg, Kristoffer Strand, Christoffer Sjöström och Henrik Reiz. Matchen spelas så klart på Pilevall - med start lördag kl 14 och matchen följs av en repris, där Pingvins damer möter Uppsalas i allsvenskan kl 15.30.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons