Revanschsugen Hanson efter förlust mot Tiger

Själva upplevelsen var det inget fel på. Resultatet kunde dock ha blivit mycket bättre. Och när Ryder Cup avgörs på söndag hoppas Peter Hanson på ett revanschmöte mot Tiger Woods.
Sport • Publicerad 2 oktober 2010

– Han är en fantastisk spelare men med det som hänt har i alla fall jag tappat mycket respekt, säger Hanson till TT.

Lördagsförmiddagen blev precis som han hade föreställt sig och drömt om. Fullsatta läktare, världens bäste spelare, Tiger Woods, som motståndare i foursome och den ultimata starten.

Synd då bara att fortsättningen inte blev detsamma.

– Det är ju otroligt häftigt vara här och att få spela med Tiger men det är ju alltid trist att förlora och det hade varit fantastiskt att få slå dem.

För Hanson i par ihop med spanjoren och cigarrökande Miguel Angel Jimenez var utom chans. Det var inte bara Woods de ställdes mot utan även Steve Stricker, världsfyran men förmodligen nummer ett när det gäller puttning.

Några rejält långa puttar, bland annat en på nästan 11 meter, gjorde att USA till slut kunde vinna komfortabelt. På 15:e hade man ledning med fyra hål och den blev ointaglig när man precis som Jimenez/Hanson gjorde birdie på 15:e hålet till vinst, 4/3.

Det var en förlust men som också skapade revanschlust. Under lördagskvällen gick Jimenez och Hanson upp mot Jeff Overton/Bubba Watson i ytterligare en foursome. I söndagens singelspel skulle han dock inte tacka nej till att ännu en gång få möta världsettan Woods.

– Hans spel är inte så bra som det kan vara men han spelar smart och använder sina styrkor. Jag vet dock att jag måste spela min absolut bästa golf för att ha en chans att ta det till 18:e hålet.

TT: Många har talat om att Tiger har ett psykologiskt övertag och att man nästan kryper ihop inför honom. Hur kände du?

– Det är inte så längre. Hade det varit innan skandalerna hade jag nog känt likadant men med det som hänt har i alla fall jag tappat mycket respekt. Han är en fantastisk spelare men när vi stod på ettans tee så känns det inte som att han är "ett upp" längre.

– Jag spelade inte med honom när han var som absolut bäst men då var det många som sa att när Tiger var två slag före så var han egentligen fem slag före.

Hanson var också den som inledde bäst av de båda. När Woods drog sin driver ut i ruffen på första tee, lade Hanson upp den prydligt på fairway. Det var en studie att hålla nerverna under kontroll i ett av karriärens mest nervösa ögonblick.

– Det var otroligt häftigt. En riktigt fräck upplevelse. Pulsen var hög, det tog nog 100-150 meter innan pulsen gick ned.

TT: Vad ger du den drivern för betyg?

– Den var bra. Det var en femma. Jag var nöjd med mitt spel fram till elvan, men sedan spelade jag kanske lite för aggressivt på 13:e hålet och missade bland annat en järnfyra. Det är väl det slaget som känns lite surt men de spelade alldeles för bra för oss.

Martin Falkenby
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.