Annons

Reserven Robin visade vägen

Tif Vikings slog Kalmar med 6-1 (1-0, 3-0, 2-1). I huvudrollen – Robin Lindahl, forwarden som blev back och som gjorde sitt första mål för sitt nya lag. "Det behövde jag som före detta forward."
Sport • Publicerad 3 november 2005
Ja, där satt den. Robin Lindahl klappas om efter sitt första mål i Vikings tröja. Målet betydde 4–0 när hemmalaget besegrade Kalmar med 6–1. @08 Bildbyline:BILD: Emilia Olofsson
Ja, där satt den. Robin Lindahl klappas om efter sitt första mål i Vikings tröja. Målet betydde 4–0 när hemmalaget besegrade Kalmar med 6–1. @08 Bildbyline:BILD: Emilia OlofssonFoto: 
Kristian Andersson hade tomt mål och hur mycket tid som helst – men fick se hur pucken smet utanför den bortre stolpen. Mardrömmar i natt efter den missen, Kristian?
Kristian Andersson hade tomt mål och hur mycket tid som helst – men fick se hur pucken smet utanför den bortre stolpen. Mardrömmar i natt efter den missen, Kristian?Foto: 

Han låg bakom det förlösande 1-0-målet. Satte sedan avgörande 4-0. Robin Lindahl, 20 år, var hjälte för dagen när Tif Vikings spelade ut Kalmar.

– Första målet i Trelleborg, det behövde jag som före detta forward, säger Robin.

Annons

I backbristens Trelleborg är Robin en av tre forwards som nu får spela på defensiv position. Ändå säger han "före detta forward".

– Jag har spelat forward hela mitt liv, det är min position, men nu är det bäst för laget så då spelar jag back.

Han hämtades från Mif J20 och kom in sent i truppen, men han ångrar definitivt inte sitt byte.

– Jag har många kompisar i laget sedan innan, många har ju spelat i Mif. Jag tänkte att det inte vore fel att testa något nytt och jag stormtrivs. Det är härliga grabbar allihop och gemenskapen är bra.

Vad säger du om målet?

– Jag fick lång tid på mig att ladda. Det var inget jätteskott, men det var bra med folk framför mål.

Känslan när pucken gick in?

– Skönt! Det sitter i ryggmärgen som forward att man vill göra det där första målet. jag har haft många skott innan men inte fått utdelning.

Robin stod noterad för en assist innan. Nu har han två.

Det var nämligen Robin som hittade André Sandberg med en öppnande passning som gav viktiga 1"0 i slutet av första perioden.

Annons

– Tyckte det var lika bra att skicka in pucken. Jag såg Sandberg vid bortre, en bra variant när man spelar fem mot tre.

Sandberg hade öppet mål. Faktum är att Vikings presterade ett dåligt spel med två man mer på isen i 1.57. De två Kalmarspelarna var inne på isen, men hann aldrig ner och försvara, när passningen kom.

– Vi slarvade, när vi kom in i zon gav vi bort pucken. Vi måste spela med större marginaler, säger tränaren Fredrik Hallberg.

Hemmalaget var klart bäst matchen igenom, men det dröjde till 16.29 innan första målet kom. Kalmar hade några farliga kontringar och satte duktige Martin Svensson i hemmakassen på svåra prov.

– De hade minst lika många farliga chanser som oss och det var tur att "Poggen" var vaken, säger Hallberg som fick se ett bättre anfallsspel i andra perioden. – Vi pratade om att avsluten måste komma tidigare. Vi kom alldeles för nära målvakten men det blev bättre.

När Kalmar inte hann med i tempot drog sig spelarna på en drös utvisningar. Något som trelleborgarna inte var sena att utnyttja.

André Sandbergs 2-0, Rickard Åkessons 3-0, Kristian Anderssons 5-0och Martin Cargus 6-1 kom alla i spel i numerärt överläge.

Det innebär att fem av målen kom till som frukten av bra hemmaspel i denna viktiga del i ishockeyn.

6-1 var ett styrkebesked av ett lag som bara har tre ordinarie backar att tillgå. Ken Flydalen och André Jönsson har liksom Robin Lindahl fått finna sig i att åtminstone tillfälligtvis inta nya positioner. André och Robin bildar ett backpar.

– André är den bästa spelaren man kan ha bredvid sig. Han är så allround och vi har ett bra snack med varandra, säger Robin. Tränaren ger dem beröm.

Annons

– Robin har bra spelsinne och i dag spelade han väldigt rakt och enkelt. I dag gjorde han sin bästa match för oss.

– André är väldigt rörlig, gör han bort sig så kan han snabbt reparera. De kompletterar varandra bra, säger Fredrik Hallberg.

Hallberg räknar med att Jonas Schultz snart är tillbaka efter sin skada och Tif Vikings söker också förstärkningar på backsidan.

Mot Kalmar gick det bra med reserverna, väldigt bra.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons