Annons

Renovering hotar TSS allsvenska dröm

Till hösten ska kommunen renovera den gamla 25-metersbassängen på Badhuset. För TSS undervattensrugby innebär en stängd bassäng ingenstans att träna. Eldsjälen Martin Hempel är orolig för sportens framtid i Trelleborg.
Sport • Publicerad 29 juni 2007
Martin Hempel är orolig vad som ska hända med undervattensrugbyn i Trelleborg när den gamla bassängen ska stängas för renovering. BILD: Malin Palm
Martin Hempel är orolig vad som ska hända med undervattensrugbyn i Trelleborg när den gamla bassängen ska stängas för renovering. BILD: Malin PalmFoto: 

Förra veckan meddelade Roland Persson, fastighetschef på Trelleborgs kommun att den gamla bassängen ska stängas för renovering.

Det innebär ingen träning av UV-rugby i Trelleborg eftersom den nya bassängen inte har det djup som krävs.

Annons

– Vi kanske kan simträna lite i den nya, men där är det ju så trångt om tiderna redan, säger Martin Hempel, tränare och ledare i TSS UV-rugby. Alternatvien är att träna på andra ställen.

– Kanske kan vi få tider i Lund och Eslöv, men frågan är hur sugna folk är att pendla dit. Det här är riktigt tradigt, säger Hempel.

För en månad sedan spirade optimismen när klubben erbjöds en plats i högsta serien. Efter en lång karriär var det en dröm som gick i uppfyllelse för trotjänarna i TSS UV-rugby. Underifrån visade juniorerna framfötterna genom att vinna SM-guld för yngre juniorer och ta silver bland de äldre.

Totalt har TSS ett 50-tal aktiva spelare i UV-rugby.

– Vi hade tänkt att gå ut och informera om vår verksamhet i skolorna till hösten, men det är ju inte lönt nu, menar Martin Hempel.

I mitten av augusti hade man tänkt dra i gång de allsvenska förberedelserna på allvar. Från klubbens sida är man nu orolig över vilka konsekvenser stängningen av bassängen kommer att få för sportens fortlevand i Trelleborg.

– Man undrar ju vad som händer med ungdomsverksamheten. Ungdomarna kanske varken kan eller vill följa med till Lund och träna. Man blir så jäkla förbannad, men det är ju inte mycket man kan göra. På en punkt tvivlar dock inte Martin Hempel: det allsvenska seriespelet ska genomföras.

– Att dra oss ur allsvenskan finns inte i den här världen, säger Martin Hempel.

– Vi får köra på så gott vi kan, springa och simma och försöka hålla igång på olika sätt.

Hur länge bassängen kommer att hållas stängd är oklart. Enligt Stefan Persson på fastighetsförvaltningen kommer den gamla bassängen att tömmas vecka 29.

Annons

– Därefter kommer vi att göra provtagningar för att se i vilken omfattning bassängen behöver renoveras, om det bara är punktinsatser som krävs eller om allt måste renoveras, säger Persson.

– Nu på tisdag ska vi träffas för att diskutera saker närmare, med konsulter och representanter för fritidsförvaltningen.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons