Annons

Rennes resa slutade illa

I lördags morse slutade Rennes Trelleborgssejour i och med att laget åkte till Helsingör för att möta FC Köpenhamn. Där väntade dock ett nytt och mindre angenämt äventyr. FCK-supportrarna skämde ut sig rejält. Matchen slutade 1-0 till danskarna.
Sport • Publicerad 18 juli 2005

Fyra svenska landslagsmän spelade från start. Förutom Rennes svenskar fanns också Tobias Linderoth och FC Köpenhamns nyförvärv Marcus Allbäck på plan.

Köpenhamn vann matchen med 1-0 och enligt Expressen urartade tillställningen till en "skandalmatch" då Rennesspelarna tappade humöret på slutet.

Annons

Vad man kan säga säkert är att det blev fem gula kort och en utvisning. Tobias Linderoth fick också en armbåge i tinningen som gjorde honom groggy.

Bertil Olsson, en av arrangörerna bakom Rennes träningsläger beskriver infarten till Helsingör:

" Vi kom med bussen svängde in på en mindre gata i Helsingör och där var 200 till 250 FCK-supportrar som började och hoppa och knacka på rutorna. En ställde sig och måttade ett slag mot rutan med en ölburk. Som tur var slog han aldrig, men det kändes riktigt obehagligt.

Jacques Guyader, journalist på Ouest France, beskriver matchen så här:

– Under matchen fanns det en spänning i luften. Och domaren tappade kontrollen, liksom Rennes spelare. Guyader berättar också att Köpenhamnsklacken skrikit och provocerat under matchen. Och att de gjort apljud när svarta spelare i Rennes hade bollen.

Tränare Laszlo Bölöni såg det dock som en bra lektion för framtida matcher då man inte får tappa kontrollen på grund av motståndarsupportrar.

Andreas Isaksson tonar ner att det skulle gått våldsamt till på plan:

– Det var några i laget som blev lite irriterade. Vi var trötta, och det gick inte som vi ville.

Rennes är nu hemkomna ner till Bretagne och Isak berättar förnöjt att han ligger på stranden på söndagseftermiddagen. Troligtvis en välbehövlig paus i en hård träningsperiod.

Målet han fick släppa till var på en frispark som Marcus Allbäck nickade in.

Annons

– Kanske inte otagbar, men det var en bra nick, säger Isaksson.

Och en nick som gav Köpenhamn segern. FCK:s tränare Hasse Backe sa till Expressen apropå stämningen på planen: "De arroganta fransmännen klarade inte av en förlust."

Hur var stämningen efter matchen?

– Ingen fara, ingen fara. Domaren tog tag i matchen lite sent och han får lite skuld för att det blev som det blev, säger Isaksson.

Även om träningslägret slutade med en förlust så trodde Isaksson att utvärderingen av Trelleborgstrippen skulle bli positiv.

– Träningarna gick som det var tänkt. Jag tror alla är nöjda med resan.

Något som Jacques Guyader bekräftar. Han talade med Rennes klubbdirektör på flyget hem, han hade varit mycket glad över vistelsen i Trelleborg.

Franska ligastarten närmar sig, den 30 juli spelar Rennes borta mot Lille.

Markus Karlsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons