Rennes i Trelleborg

Strax före klockan åtta på tisdagskvällen landade Stade Rennais FC:s specialchartrade plan på Sturup. Knappt en halvtimme senare checkade laget in på hotell Dannegården i Trelleborg. "Skönt att komma hem lite", tyckte Andreas Isaksson.
Sport • Publicerad 13 juli 2005

Det är några intensiva dagar som ligger framför det franska stjärnlaget. Två matcher och fem träningar på fyra dagar är det som gäller under lägret i Trelleborg. Allt för att vara på topp när säsongen börjar på allvar den 30 juli med bortamatch mot förra årets ligatvåa Lille " en säsong som också innehåller spel i Uefacupen.

Inte så värst mycket tid över för annat än fotboll i Trelleborg alltså. Hemma men ändå borta för "Isak"...

– Ja, lite konstigt blir det. Men det är ju så när man är på läger under försäsongen, det är full fart, sa han när han precis klivit av bussen som tagit laget från Sturup till Dannegården. Skåne och Trelleborg visade sig från sin allra bästa sida när Rennes kom och trots en del "trackande" från lagkamraterna inför ankomsten hoppas Rennesmålvakten att "hans" Söderslätt ska göra intryck.

– De kommer säkert att tycka att det är lite speciellt, fransmännen gillar ju sitt eget, men jag tror att de kommer att gilla det här och tycka att det är fint.

På onsdagen tränar laget klockan tio på förmiddagen på Vångavallen för att sedan möta TFF klockan 19, också det på Vångavallen. En match där Andreas Isaksson naturligtvis kommer att stå i centrum.

– Bara kul! Och det ska bli kul att komma hem och visa vad vi kan och jag hoppas att det kommer mycket folk.

Matchen mot TFF och framför allt den mot FC Köpenhamn i Helsingör på lördag är viktiga för Rennes, menade Andreas.

– Inför Uefacupen tror jag att det är bra för oss att möta motstånd som inte är franskt. Det här laget har inte så stor erfarenhet av internationellt motstånd. Rennes är stjärnspäckat men spelare (förutom "Isak") att kolla in lite extra på Vångavallen i kväll:

Schweizaren Alexander Frei, 23, som vann skytteligan i Frankrike säsongen som gick på 20 mål.

Olivier Monterrubio, 28, som vann assistligan på 13 assist.

Kim Källström, 22, svensk landslagsman och spindeln i nätet på Rennes mittfält.

Träningslägret i Trelleborg är de enda dagarna i sommar som Andreas Isaksson tillbringar "hemma".

Semestern tidigare i sommar ägnade han åt att ta körkort i Dalarna, som är sambon Marielles hembygd.

"Isak" var avslappnad, skrev någon autograf, och såg ut att vara nöjd över att ha kommit fram till Trelleborg.

Rennes rumänske tränare Laszlo Bölöni såg belåten ut även han " dock aningen mer stressad.

– Vi är nöjda över att vara här men vi har inte mer än landat än och mer finns inte att säga just nu, sa han innan han försvann in på hotellet.

Jonas Gustafsson

0410-545 29/0739-884578

jonas.gustafsson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.