Annons

Rena raset för Pelister

Efter knappa timmen ledde MF Pelister hemma mot Malmö City med 1–0 men nu är det ju så, att en fotbollsmatch vara i 90 minuter. Och då stod det 1–4...
Sport • Publicerad 29 maj 2010

TRELLEBORG. Det är inte så länge sedan Malmö City var på Ymorvallen förra gången och då blev det 0–0 mot FCT. En dålig match där båda lagen spelade medioker fotboll.

Nu kunde halva FCT-laget på plats se hur Malmölaget visserligen inledde med bra tryck mot Pelistermålet men där ändå hemmalaget stretade emot väldigt bra. Och när Edison Mulaj gjorde 1–0 halvvägs mot pausen till – ja, då trodde nog många att Pelister skulle kunna vinna matchen.

Annons

Denna tro förstärktes under inledningen av andra halvlek, där Igor Tasevski var nära ett friläge vid ett par tillfällen. Nu blev det inga mål och i stället började Malmö City komma fram mer och mer på bred front framåt.

En av jokrarna i Malmölaget och som kom att avgöra tillställningen var ”gamle bekantingen” Bekim Isamjli – som spelat för såväl IFK som Stavsten och Höllviken. Bekim inledde med att göra 1–1, fortsatte med att göra 1–2 och låg bakom väldigt mycket av Citys spel mot slutet.

– Han är ju till och med nere och hjälper till i försvaret och det är man inte van vid, menade FCT:s lagledare Thomas Olsson.

Mot slutet orkade inte Pelisterspelarna fullfölja intentionerna och de två sista målen i matchen får nog mer skyllas på den egna oförmågan att markera och hinna ”hem” än på Malmölagets skicklighet.

– Vi har ju chanser till 2–0 men sedan tappar vi lite olyckligt bakåt och så rinner det lätt i väg. Vi saknade ju också några viktiga spelare i dag. Mohammad (Fakhro) var på resa och Alexander (Jönsson) var avstängd, analyserar lagledaren Jörgen Johansson.

Sigge Hansson
Sige Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons