Annons

Rena rama rugbyorgien

Rugby under regntunga skyar. Men inte ens 70 millimeters nederbörd sänkte humöret hos spelare och ledare i Trelleborgs Rugbyfestival. Och när finalerna skulle avgörs på söndagen var det uppehåll.
Sport • Publicerad 25 augusti 2008
Räckte inte hela vägen. Pingvins André Eriksson ligger utslagen efter finalen mot Vänersborg i U15-klassen. Pingvin kämpade men fick ge sig efter förlängning med 0–15. Inom kort drabbar lagen samman i igen i SM.
Räckte inte hela vägen. Pingvins André Eriksson ligger utslagen efter finalen mot Vänersborg i U15-klassen. Pingvin kämpade men fick ge sig efter förlängning med 0–15. Inom kort drabbar lagen samman i igen i SM.Foto: 

- Skitkul. Det roligaste jag gjort på länge, tyckte André Eriksson, sedan han kommit över finalförlusten mot Vänersborg i U15-klassen.

Pingvins U15-gäng lyckades bäst av lagen från hemmaklubben med sin andraplats.

Annons

Segern var inte långt borta. 0-0 efter full tid följdes av en förlängning där tre snabba Vänersborgsförsök avgjorde.

- De är lite bättre än oss, lite mer samspelta, analyserade han.

16 klubbar från Sverige, Danmark, Tyskland, Ryssland och England gjorde upp i den tolfte upplagan av Trelleborgs Rugbyfestival.

Som vanligt höll domarstandarden hög klass.

Walesaren Chris Kennet Smith är en av världens 28 internationella rugbydomare med hela världen som arbetsfält. För fjärde året var han på plats i Trelleborg.

- Det här är min semester, säger han med ett leende.

Tjusningen med Trelleborgs Rugbyfestival?

- Den vänliga stämningen, atmosfären bland alla ledare, föräldrar och spelare.

- Rugby är ett komplicerat spel och det är viktigt för unga att ha bra domare och bra coacher för att utvecklas, påpekar han.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons