Annons

Rekordsnabbt Sylvesterlopp

Kanonväder med sol och plusgrader bäddade för rekord i Sylvesterloppet. Patrick Nilsson ledde varje meter och landade på 21.27 enligt den inofficiella tidtagningen, över tre minuter före tvåan. Damklassen vanns av Erica Rönnhage på tiden 28.43.
Sport • Publicerad 31 december 2003

BILD: TOMAS NYBERG Sven-Erik Svensson hittade en lucka mellan tallkronorna i Albäcksskogen och skickade iväg en nyårsraket mot en klarblå himmel exakt klockan 10.35 den sista förmiddagen 2003. Det innebar att starten i det 19:e Sylvesterloppet hade gått. 109 löpare deltog i den här upplagan av IFK Trelleborgs löparfest och som vanligt var det mer skoj än tävling. Löparna får själva hålla koll på tiden. - Det är bra. Då kan man säga vad fan som helst när man kommer hem, sa TFF-profilen Bengt Cederberg. Förutsättningarna var perfekta: Ett par plusgrader och strålande sol. Inget att skylla på alltså och inte helt oväntat blev det ett nytt rekord för loppet. 21.27 lyder den nya inofficiella rekordnoteringen, en putsning av Kim Perssons rekord från 2001 med runt halvminuten. Mannen som gjorde det var Patrick Nilsson, 29, och det var ledning från start till mål som gällde. Redan in på Stavstensvägen hade Patrick grepp om loppet och släppte det aldrig. Tvåan i mål, Magnus Lundberg, var slagen med över tre minuter. Efter att Patrick Nilsson passerat bron över Dalköpingeån, och därmed gått i mål efter närmare sju kilometers löpning, fick han en blöt segerpuss av hunden Tiger. - Det var perfekta förutsättningar. Synd bara att jag fick springa själv från början till slut, det är svårare att hitta rätt tempo då, sa Patrick som trots att han tidigt avgjort loppet sprang på i bra tempo i sin ensamhet. - Ja, jag visste att jag hade rekordet inom räckhåll. Patrick har haft problem med skador i många år men såg i Sylvesterloppet ut som en oljad blixt och säsongen som kommer gör han comeback i IFK. I damklassen var det heller aldrig något snack om vem som skulle vinna. IFK:s Erica Rönnhage, 18, sprang i mål på 28.43. - Jag försökte hänga på min tränare (Magnus Lundberg) men det gick inte och det var tungt i början. Men sedan släppte det, berättade Erica.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons