Annons

Rekord gav kassaklirr

Per-Anders Abrahamsson och de övriga i klubbledningen gnuggar händerna. 9 843 åskådare mot Malmö innebär inte bara ett nytt publikrekord. Pengarna strömmade in. - Det här hjälper till att täppa de hål vi har, säger TFF-ordföranden.
Sport • Publicerad 4 maj 2004

Abrahamsson kan i dagsläget inte avgöra vad intäkterna blev. Men det handlar om någonstans mellan 1 miljon och 1,5 miljoner kronor. Därmed är det inget snack om saken - TFF gjorde rätt som inte flyttade matchen till Malmö. - Ingen i styrelsen trodde på närmare 10 000 åskådare. Hade det inte regnat i Malmö på eftermiddagen hade det säkert kommit några hundra till. TFF har lockat fler åskådare än någonsin. Efter tre hemmamatcher ligger snittet på 7 009, knappt 4 000 åskådare över budget. - Det blir svårt att hålla. Vi har inte Djurgården och MFF i varje match. Vi hoppas att intresset håller i sig och att vi kan locka mellan 4 000 och 5 000 även när vi möter lag som Örebro och Elfsborg, säger Per-Anders Abrahamsson. En som var med på planen mot Åtvidaberg var kvalhjälten Benny Mårtensson. Han tror att rekordet snart kan slås. - Med den fotboll som laget spelar nu är det inte omöjligt att det slås redan i år. Mot HIF kan det bli nytt rekord, spekulerar Mårtensson. - Det var roligt att rekordet rök och det var en härlig stämning på läktarna. Fredrik Persson njöt på planen. - På uppvärmningen såg jag luckor här och var men sedan när vi kom in var det smockat på nya läktaren. Jag var chockad att så många kom och det var underbart att se. Det är inspirerande att folk kommer för att betala för att se och stötta oss. Framför allt är det roligt att True Blues fått fart på sin verksamhet.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons