Annons

Redbergslids spelare utan lön på obestämd tid

20-faldiga svenska mästare och en framgångsrik talangfabrik. Men i dag förknippas Redbergslids IK med ekonomiska problem. Spelarna och ledarna som kommer till Södan på söndag har fått sina löner frysta på obestämd tid.
Sport • Publicerad 6 december 2008

Enligt RIK:s ordförande Hans Potila Strömsnes är det kraftigt minskade publikintäkter och tappade sponsorintäkter på grund av finanskrisen som tvingat klubben att ta till drastiska åtgärder. Beslutet att frysa spelarnas löner togs i slutet av november.

- Vi kan inte spendera pengar vi inte har. Då är det bättre vi får spela oss ur elitserien. Men vi tror att vi ska lösa det här. Vi har fått positiv respons från sponsorer och medlemmar och supportrar har skjutit till pengar.

Annons

När kan spelare och ledare få sina pengar?

- Ganska snart hoppas jag, om de sponsorförhandlingar vi är inne i går i lås.

Hur länge kan spelarna gå utan lön?

- Inte speciellt länge. Kommer det här att dra ut till januari eller februari får vi säkert räkna med att spelare kommer att lämna oss. Det är en risk vi får ta.

Vad händer om RIK förlorar elitlicensen?

- Då får vi spela i allsvenskan i en eller två säsonger, jag tror inte det händer, men det får vi ta i så fall. Nu bygger vi organisationen och så rätter vi det sportsliga efter det.

Än så länge har RIK fortsatt att prestera bra på planen. Laget ligger på sjätte plats med sina 14 poäng. Tränaren Johan Eklund är hoppfull att även det ekonomiska ska lösa sig.

- Det är inget vi pratar särskilt mycket om i gruppen, men det är klart att spelarna pratar med varandra vid sidan av, säger Johan Eklund.

Hur länge kan ni gå utan lön?

- Det kan gå ganska långt. Så länge killarna är där kommer jag att gå dit. Jag har hjärta för killarna, så länge de är där och vill lära sig saker kommer jag att gå dit.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons