Annons

Reaktioner från Trelleborgsidrotten

Sport • Publicerad 9 september 2004

Kritiska röster finns och har kommit till tals och i samband med tisdagens artiklar ombas engagerade inom idrottsrörelsen att höra av sig. Här presenteras några av rösterna.

Thomas Nilsson

Annons

Ordförande Trelleborg Basket:

"Trelleborgs Kommun fårmånga gånger motstå en kritik som de kanske inte är förtjänt av. Trelleborg har ett mycket bra urval av hallar och ett rikt föreningsliv.De flesta föreningarna har en mycket bra miljö där man kan utveckla sin förening. Detta gäller i stort sett alla föreningar.

Oftast vill alla ha vad som gagnar dem men det finns en budget som sätter gränser.

Närvarobidraget har jag ingen förståelse att det klagas på. Detta bidrag gör att många mindre klubbar och udda sporter har en möjlighet att överleva. Detta motiverar också att man vill ta hand om ungdomar för att man får en peng över. Sedan kan jag tycka att det är lite överarbetat med ansökningsprocesen.

När det gäller våra sociala tjänster som vi ger till kommunen för en billig peng, tycker jag att vi inom klubbarna borde få chansen att på följande sätt få hjälp.

Genoma arbetsförmedlingen och kommunen få någon arbetslös till att hjälpa till inom klubbarna exempelvis en för 100"300 medlemmar två för 301"600 medlemmar.

Eller att när det ges möjlighet att få "Trelleborgsmodellen" ge den chansen till klubbarna att få folk fria för att arbeta inom klubbarna.

Ofta arbetas det ideellt inom klubbarna och själva lägger jag ned mellan 20"30 timmar i veckan på verksamheten.

Vår ekonomiska situation är att dra in 250 000 kr varje år till verksamheten och då är alla ideela. Detta är tufft men man kan inte ha större kostym än vad man har råd till."

Gerty Teltscher

Annons

Ordförande GF Motionsklubben:

"I vår gymnastikförening har vi 250-300 medlemmar och vi bedriver friskvård. Balnd annat har vi handikappgymnastik.

Vi håller till i Liljeborgsskolan och är glada för att få vara där. Men varför ska vi betala hyra när ett fotbollslag i division fem inte behöver betala planhyra?

Vid senaste valet kom löften om att ingen skulle behöva betala någon hyra och vi var lyckliga. Men det löftet drogs in.

Jag förstår inte vad skillnaden är mellan en fotbollsplan och en gymnastikhall. Jag har ställt frågan många gånger, men har inte fått något svar.

Jag önskar ett rättvist system där antingen ingen betalar eller där alla bidrar, inklusive fotbollsklubbar."

Lennart Roos

Trelleborgs föreningsråd:

"Från föreningsrådets sida vill vi ta gemensamt initativ vad gäller idrotten. Men det fordrar att föreningarna är intresserade att gemensamt diskutera frågan.

Vi har kallat till möte där alla tänkbara frågor tas upp och det vore bra om de som yttrat sig i TA:s artikel kommer.

Annons

Men intresset har varit trögt och vi har gjort allt för att kalla så många som möjligt, vi har ringt runt till föreningarnas representanter."

(På onsdagskvällen höll Föreningsrådet ett möte. Hur många av föreningarna som kom och vad som diskuterades får TA återkomma till.)

I tisdagens TA presenterades resultatet av Riksidrottsförbundets (RF) undersökning om kommunernas satsning på idrotten. Många har valt att skära ner,
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons