Annons

Razanauskas blek i debuten

Sällan har väl TFF kunnat ställa ett så namnkunnigt B-lag på planen som det som mötte Elfsborg i reservlagsserien på tisdagen.
Sport • Publicerad 13 april 2004

Richardsson-Melander, Fakhro, Gustavsson, Wejsfelt-Tjunin, Christopher, Razanauskas, Nilsson-Redo, Gussev. Störst intresse tilldrog sig Tomas Razanauskas, nyförvärvet som gjorde sin första match i TFF-dressen. I en offensiv mittfältsroll skulle han ge understöd till de båda anfallarna genom sin passningsskicklighet och goda speluppfattning. Men litauern var i det närmaste osynlig under den timma han var på planen. Spelet gick via hans nya lagkamrater och upp på banan. - Tomas hamnade för långt ner på planen. Han och Justice hämtade båda boll, säger TFF:s andretränare Åke Rasmusson. Nyförvärvet var själv inte särskilt nöjd med sin insats, men han hade förklaringar. - Jag känner mig lite febrig och därför kom vi överens att jag skulle gå ut efter 60 minuter. Det här var min första match med laget och det tar tid innan vi förstår varandra. Tomas Razanauskas säger att han har tränat på under vintern , men senaste matchen spelade han för tre månader sedan. - Jag behöver fler matcher innan jag är fysiskt redo för en plats i startelvan, säger Razanauskas. Vad tycker du om lagets insatser i allsvenskan? - Jag tyckte vi var bättre än mästarna i första matchen. Problemet var att vi inte gjorde mål, vi skulle ha avgjort matchen under de första tio minuterna. Vi har ett ungt och bra lag med stora ambitioner och kan säkert överraska i serien. Matchen mot Elfsborg höll låg klass. Motståndarna satsade på långa bollar mot fyrbackslinjen som fick jobba hårt. Kenneth Gustavsson var stabil mittback men slog en blindpass till Hector Svensson som lade in ledningsmålet. Patrik Redo, som missade ett friläge i matchinledningen, dundrade in kvitteringen efter pass av Andrei Tjunin. I mitten av andra halvlek fick Justice Christopher en andra varning. Trots det kunde TFF sätta segermålet och det var Vitali Gussev som med en fin dragning lurade försvararna och sköt in bollen i bortre gaveln. Sju minuter före slutet blev även Mats Wejsfelt varnad men TFF kunde hålla undan. - Självklart är vi nöjda över att vinna, sedan kunde spelet varit bättre, säger Åke Rasmusson. - Vår diamantformation slog inte riktigt väl ut. Vi blev inte mycket klokare på de nya (Justice och Razanauskas). Det märks att de saknar matchtempo.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons