Annons

Rasmus trivs bäst på backen

Tillvaron som forward är över. Rasmus Bengtsson är tillbaka där karriären en gång startade. "Jag har större chans att lyckas som mittback", säger 21-åringen som i kväll gör sin första allsvenska match från start.
Sport • Publicerad 23 juli 2007
Med Linus Malmqvist (till vänster) borta på grund av sviterna efter huvudskadan senast, är Rasmus Bengtsson redo för sin första allsvenska match från start. Den sker i kväll, i det viktiga botten- mötet borta mot Brommapojkarna.Bild: Claes Nyberg
Med Linus Malmqvist (till vänster) borta på grund av sviterna efter huvudskadan senast, är Rasmus Bengtsson redo för sin första allsvenska match från start. Den sker i kväll, i det viktiga botten- mötet borta mot Brommapojkarna.Bild: Claes NybergFoto: 

Många hade nog darrat lite extra inför det ack så viktiga mötet med Brommapojkarna.

Rasmus Bengtsson gillar situationen.

Annons

– Det ska bli kul! I och med att det är en så viktig match är det ännu roligare.

Efter 22 seriematcher som forward i TFF-tröjan, blev det en ny roll för Rasmus i den 23:e när han ersatte skadade Linus Malm-qvist efter 30 minuters spel.

– Inför Gais-matchen hade jag ett samtal med Christian (Ahlström) och Rasmus, säger Conny Karlsson.

– Vi hamnade i en lite konstig situation eftersom jag inte hade tvekat att använda Christian om det hade handlat om spel från start. Jag hade inte sett Rasmus spela mittback, men han hade gjort en väldigt gedigen insats i positionen med U21-laget mot Kalmar. Som forward och back var han mer användbar på bänken. Och inhoppet mot Gais gick överraskande bra, säger TFF-tränaren. Rasmus insats ger honom en plats i dagens startelva.

– Rasmus är klok, han läser spelet bra, är bra på huvudet och är en bra passningsspelare, säger Conny som inte är orolig att skicka in Rasmus Bengtsson i en ödesmatch som den mot BP.

– Han har varit mittback i större delen av sitt fotbollsliv och är en lika stor talang på den positionen som i anfallet, om inte större.

Matchen mot Kalmar i U21-serien var Rasmus första som mittback på två år. Han erkänner också att han kände sig rostig.

– Vi hade en del spelare borta i den matchen och jag diskuterade med Conny och vi kom fram till att jag skulle testa. Till en början kändes det ovant i positionsspelet och med grundläggande saker som press och understöd och när jag skulle falla ner. Men jag kom in i det rätt snabbt, jag har ju det i mig. Rasmus är inte helt ovan vid att spela bredvid Thommie Persson. De spelade någon tipselitmatch ihop under MFF-tiden och mittbacksparet har tränat ihop under den senaste veckan. I Malmö spelade han även matcher med Andreas Wihlborg som backkollega.

Tillsammans ska de stå emot Olof Guterstam, Arash Talebinejad och de övriga BP-spelarna.

– Det gäller att vi inte blir stressade, att vi spelar vårt spel. Vi måste våga vinna och åker upp för att tre poäng, förklarar Rasmus .

Annons

Martin Falkenby

a Rasmus Bengtsson

Född:26 juni 1986 i Malmö

Familj:Mamma Ysanne, pappa Peter och storebror Mikael (lagkamrat i TFF)

Längd/vikt:185/80

Bor:Höllviken

Civil karriär:Läste på komvux i våras. Funderar på att bli polis

Klubbar:Fostrad i Malmö FF. Lånades till TFF i fjol innan han värvades i vintras

Position:Mittback alternativt forward

Fotbollsförebild: "Håller på Arsenal, så alla spelare där. Som mittback får jag säga Kolo Touré."

Annons

Seriematcher i TFF:19 matcher (varav 5 från start) 2006. I år 3 matcher, samtliga inhopp

Seriemål i TFF:3 mål 2006 (bland annat ett mot BP, men Björn Westerblad noterades för det i officiella statistiken). 1 mål i år, mot Gais

Aktuell:Gör allsvensk debut från start i dagens match mot BP

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons