Annons

Rasmus nöjd trots tre i baken

Sveriges U21-landslag mönstrade tre TFF-spelare borta mot Portugal. Klara 0–3 (0–1) blev förlusten, men debutanten Rasmus Bengtsson var inte alltför nedslagen. "Det gick okej."
Sport • Publicerad 7 februari 2008

En målvakt i Johan Dahlin.

En högerback i Andreas Wihlborg.

Annons

En mittback i debutanten Rasmus Bengtsson.

Det var TFF:s bidrag i onsdagens finalmatch i Vale do Tejo-turneringen mot värdnationen Portugal. Och detta bara med ett drygt år kvar till EM-slutspelet för U21-landslag som Sverige arrangerar.

Om någon i trion stärkte eller försämrade sina chanser till medverkan är svårt att säga.

- Förutsättningarna var inte de bästa i och med magproblemen. Fyra eller fem i startelvan har varit magsjuka och Ken (Fagerberg) tvingades ut efter 40 minuter. Han orkade inte, sa Rasmus Bengtsson. Portugal tog ledningen i 17:e minuten, ökade på i mitten av den andra halvleken och trean kom med sju minuter kvar att spela.

Per Karlsson, mittbackskollegan till Rasmus, hade Sveriges bästa målchans men kvitteringsförsöket med pannan misslyckades.

Portugal imponerade.

- De har en enorm individuell skicklighet i sitt passningsspel och anfaller med hela laget, sa förbundskaptenen Jörgen Lennartsson till förbundets hemsida.

- En stor skillnad jämfört med man är van vid, sa Rasmus som tyckte landslagsdebuten gick helt okej.

- Det var kul! Jag var inte så farligt nervös.

Jörgen Lennartsson och Tommy Söderberg gav Rasmus Bengtsson godkänt för sin insats medan de framhöll Johan Dahlin i målet, tillsammans med Denni Avdic och Ola Toivonen. Svenskarna får snart chans till revansch. Portugal kommer till Trelleborg för match i för-EM 25 maj.

Annons

Om någon av TFF-trion finns med i startelvan då återstår att se.

- Det har varit en rolig och lärorik vecka. Vi spelar klassiskt 4-4-2 med ett rakt mittfält till skillnad från A-landslagets balansspelare. Alla känner sig hemma i det spelet och det är det som gäller i nästa års EM, sa Rasmus Bengtsson innan han gick till sängs för uppstigning mitt i natten och tidigt morgonflyg.

- Vi ska upp klockan fyra. Jag hoppas vi slipper brottningsträningen…

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons