Rasmus Bengtsson om drömdebuten

Efter tre månader på bänken kom chansen. I den 24 minuten i Champions league-mötet med Werder Bremen fick Rasmus Bengtsson göra debut.
Sport • Publicerad 22 oktober 2010
Foto: Ermindo Armino

– Det känns som att all väntan var värt det, säger Twentes mittback.

Möjligheten som Rasmus Bengtsson väntat på sedan i somras dök upp i onsdags. När FC Twentes lagkapten, tillika mittback, Peter Wisgerhof utgick skadad i mitten av första halvlek hemma mot Werder Bremen byttes Bengtsson in.

– Det gick helt okej. Precis när jag kom in tappade jag en löpning men efter det gick det bra efter förutsättningarna. Jag hade en del dueller med Bremenspelare där jag skötte mig.

Matchen slutade 1–1 och spelades inför fullsatta läktare på Twentes hemmaarena De Grolsch Veste som rymmer 24 000 åskådare.

– Det var hur kul som helst, riktigt häftigt. Det är detta jag har drömt om sen jag var liten, att få spela i Champions league. Jag har tittat på teve och sett fram emot att vara med själv och spela. Det känns som att all väntan var värt det.

Tränaren Michel Preud'hommes var nöjd med ex-TFF:arens insats. Missar skadade Wisgerhof söndagens ligamatch mot Ado den Haag ersätter Rasmus Bengtsson återigen.

– Det var ingen jättealvarlig skada så han är nog tillbaka inom någon vecka. Men är han borta på söndag kommer jag att få spela.

Väl på plan hoppas 24-åringen få visa sina kvaliteter och spela till sig en ordinarie plats bredvid brassen Douglas.

– Nu hoppas jag bara att jag får spela några matcher. Då gäller det att jag gör bra ifrån mig. Visst är det lite extra press men jag vet att om jag ska bli ordinarie så måste jag prestera också. Jag vill visa vad jag går för.

Martin Falkenby
Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.