Annons

Rasmus Bengtsson lämnar Malmö FF

På torsdagen blev det officiellt att den före detta TFF-backen Rasmus Bengtsson lämnar Malmö FF.
Fotboll • Publicerad 4 mars 2021
Rasmus Bengtsson under en träning med Malmö FF förra året.
Rasmus Bengtsson under en träning med Malmö FF förra året.Foto: Johan Nilsson/TT

Rasmus Bengtsson har länge ryktats bort från Malmö FF trots att han hade ett år kvar på kontraktet. Nu är det officiellt att den 34-årige mittbacken bryter sitt kontrakt med klubben.

– Malmö FF och Rasmus har tillsammans kommit fram till en lösning i samförstånd. Vi har haft en bra dialog och är överens om att gå skilda vägar, säger MFF:s vd Niclas Carlnén till klubbens hemsida.

Annons

– Det är naturligtvis väldigt tråkigt att det har blivit så här. Samtidigt är det skönt att vi har kommit till ett avslut för situationen var inte gynnsam för varken oss eller Rasmus. Vi har hittat varandra i detta på ett bra sätt och är eniga i beslutet, fortsätter Niclas Carlnén.

Rasmus Bengtsson och tränaren Jon Dahl Tomasson har inte kommit överens.

– Det är klart att det har funnits meningsskiljaktigheter under det sista året. Jag är besviken och tycker inte att jag fick chansen att bevisa mig efter min skada. Men i mina relationer med lagkamraterna och klubben i sig finns inga ”hard feelings”. Nu har vi hittat en lösning och det känns som en lättnad.

– Vad som blir mitt nästa kapitel vet jag inte än. Det känns skönt att få ett avslut här och lugn och ro kring det. Jag ska samla på mig lite energi och sedan får vi se vad som händer i framtiden. Än så länge är ingenting klart, säger Rasmus Bengtsson, till klubbens hemsida.

Det har funnits rykten om en eventuell återkomst till Vångavallen för honom.

– Visst, Bozidar är utlånad men vi har ingen ambition att ta in en försvarare till just nu. Vi känner till hans [Rasmus] situation, men det är inget vi gått vidare på i det ärendet, sa Salif Camara Jönsson till TA-sporten i måndags, angående Rasmus Bengtsson.

Rasmus Bengtsson fick sitt genombrott i Trelleborgs FF där han blev omskolad från anfallare till mittback. Han spelade i TFF från 2005 till 2009 då han blev proffs i Herta Berlin.

”Vad som blir mitt nästa kapitel vet jag inte än.”
Rasmus Bengtsson.
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons