Annons

Randiga rivaler i semifinal

IFK Trelleborgs damer har redan säkrat en finalplats. Frågan är om det blir IFK 1 eller IFK 2 som tar den. Lagen drabbar samman i semifinalen, och för en gångs skull står Jessica Fridlund och Amelie Rosquist på varsin sida.
Sport • Publicerad 6 december 2012
IFK mot IFK. Amelie Rosquist och Jessica Fridlund står på varsin sida i kvällens TA-cupsemifinal.
IFK mot IFK. Amelie Rosquist och Jessica Fridlund står på varsin sida i kvällens TA-cupsemifinal.Foto: Claes Nyberg

IFK Trelleborg gick vidare med båda sina lag från gruppspelet. Drömmen hade varit ett möte i final, men nu möts de redan i semi.

– Kul, men lite märkligt. Vi hade en träning innan TA-cupen där vi spelade mot varandra, det är lite mer allvar nu, säger Amelie Rosquist i IFK 2.

Annons

– Känns bra att vi i alla fall får ett lag i finalen. Skulle vi åka ut får man heja sig hes i finalen, säger Jessica Fridlund.

Båda bedyrar att de kommer att ge allt, men det går knappast att tala om någon djupare rivalitet på förhand.

– Det enda bråket blir väl om vilka som får spela i de blåvita tröjorna, säger Amelie Rosquist.

Tanken från början var att IFK skulle ha ett uttalat förstalag, men när vissa spelare av olika anledningar inte kunde vara med blev det två jämna lag i stället.

Hur jämna visar sig i kväll.

– Två av matcherna i helgen var bra, mot Gislöv uppträdde vi lite stressigt, summerar Jessica Fridlund gruppspelsinsatsen.

– För oss var det bättre och bättre ända fram till sista matchen mot Svedala. Annars brukar det alltid vara mest nervöst i första matchen, säger Amelie Rosquist som räknar med en del nerver i kväll också när mycket folk kommer att sitta på läktarna.

– Så klart man blir nervös när man ser allt folk, men när man väl kommer ut och spelar brukar det lägga sig.

IFK Trelleborg har varit en återkommande maktfaktor på damsidan genom åren, men förra året missades finalen när Höllviken besegrade Klågerup.

För Amelie Rosquist handlar det om comeback i TA-cupen efter två års frånvaro. Tidigare har hon både vunnit och förlorat finaler med IFK.

Annons

– Jag tycker det är jätteroligt att spela inomhus, det blir snabba omställningar. TA-cupen är extra roligt eftersom man spelar på hemmaplan och möter spelare som man känner både på och utanför planen.

Jessica Fridlund kom till IFK från Höllviken för drygt ett år sedan och gör sitt andra framträdande inomhus för Trelleborgslaget.

– Ett roligt avbrott från utomhusspelet, det går snabbare och kräver mer teknik, säger hon.

Frågan är vem av dem som får roligast i kväll.

– Jag måste ju säga att vi vinner, men jag tror det blir jämt. Jag säger 2–1. Vera Aall Flood var duktig i helgen, hon kan nog avgöra, resonerar Jessica Fridlund i IFK 1.

Amelie Rosquist håller förstås inte med.

– Jag kan ju inte tippa ner vårt eget lag. Jag säger 2–1 till oss, jag tror det blir förlängning. Karolina Persson avgör.

Martin Falkenby
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons