Annons

Randig trotjänare ska leda IFK till nytt kontrakt

IFK Trelleborg har sju raka matcher utan seger. Platsen i division tre har gått från att vara säker till att bli hotad. Läraren och mittfältaren Karolina Persson ser bara möjligheter med två omgångar kvar. "Det är dags att vi vinner nu", säger hon inför dagens match mot Team Sandby.
Sport • Publicerad 25 september 2010

TRELLEBORG. I ett ungt IFK-lag är Karolina Persson en av de rutinerade. 24-åringen är ur-IFK:are. Hon började i klubben som 9-åring och har förutom tre år i Staffanstorp i division ett varit klubben trogen.

– Vi är nykomlingar, vi har ett nytt lag med många unga tjejer som tagit steget upp i A-laget. Generellt sett tycker jag att vi gjort det bra, säger Karolina Persson om årets randiga damupplaga.

Annons

Men efter en stark vår har problemen hopat sig på hösten. Med två omgångar kvar har laget lika många poäng som Hardeberga som ligger under kvalstrecket.

– Vi har gjort bra matcher men vi har haft svårt att göra mål, det har varit vårt stora problem, säger Karolina Persson och nämner frånvaron av forwarden Tala Sesay som en bidragande orsak.

Tränaren Magnus Lagerborg konstaterar att laget blivit hårt straffat för misstag som har gjorts. Han påpekar också bristen på kontinuitet.

– Det har varit mycket strul. Jag har inte kunnat ställa upp med samma elva spelare två matcher i rad, men nu ser det faktiskt ljust ut, säger han.

En som alltid är med i startelvan är Karolina Persson, oftast i rollen som offensiv mittfältare.

– Mina styrkor är väl att spela fram bollen och läsa spelet, den positionen passar mig bäst, säger hon.

Trots sju raka utan seger var 1–1-matchen hemma mot Hammenhög senast ett stort fall framåt. Karolina Persson var då en av de en av de tongivande. Men den egna insatsen intresserar henne egentligen inte.

– Det handlar ju om ett lag, konstaterar hon.

Hur har ni jobbat för att komma ur er negativa trend?

– Vi har träffats och gjort lite annat på träningarna, spelat fotbollsgolf, satsat på sammanhållningen.

Annons

Till vardags jobbar hon som idrottslärare och fritidsledare på Lillevångskolan. Ledaregenskaperna därifrån har hon försökt ta med sig till IFK:s damlag.

– Lärare är det bästa jobbet. Att få jobba med barn och ungdomar är jätteroligt, säger hon.

Två omgångar återstår i damernas division tre södra Skåne. Det kan bli en direkt avgörande match hemma mot Hardeberga nästa lördag. Det kan också bli så att IFK säkrar kontraktet redan denna helgen.

Slår IFK redan nedflyttningsklara Team Sandby borta samtidigt som Hardeberga faller hemma mot Hammenhög är saken klar.

– Då ska de ta in över 13 mål på oss, säger IFK-tränaren Magnus Lagerborg.

Det händer förstås inte.

Men först måste alltså IFK bryta den segerlösa förbannelsen.

Martin Falkenby
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons