Annons

Radoslav Kral sågas direkt

Ett träningspass räckte för Ulf Larsson att betygsätta TFF:s senaste provspelare. - Samtliga våra spelare överglänste killen. Han visade ingenting, säger tränaren uppriktigt.
Sport • Publicerad 18 februari 2004

Slovaken Radoslav Kral kan till och med få åka hem efter torsdagens träning. - Han måste visa betydligt bättre takter för att vi ska låta honom träna. Just nu är jag mycket tveksam till att låta honom spela i helgen, säger Ulf Larsson. På lördag möts TFF och Halmstad, först A-lagen och direkt efter med B-uppställningarna. Matchen är den första där Ulf Larsson börjar spela in en tänkbar allsvensk startelva. - Vi måste få arbetsro och få hit en spelare som lyfter oss. Vi måste gå på säkra kort i fortsättningen. TFF söker en ersättare till Jonas Nilsson, med skillnaden att ersättaren framför allt ska ha defensiva kvaliteter. Ulf Larssons favorit heter Mattias Thylander, men för hans del skiljer bara detaljer från ett kontrakt med danska Silkeborg. Därmed får TFF leta vidare. De senaste månaderna har klubben haft ett namn överst på önskelistan, en spelare som benämns Mr X. - Laget han spelar i har fortfarande chans att klara sig kvar i ligan och vi måste avvakta för att övergångssumman ska sjunka, säger sportchefen Jonas Brorsson. Tanken är att den klubb Mr X spelar i ska vara villig att släppa honom till ett överkomligt pris, detta för att klubben ska slippa betala lön vårsäsongen ut. Men så länge klubben har chans att undvika nedflyttning vill klubben inte släppa honom för kaffepengar. - Vi måste avvakta klubbens situation, säger Brorsson. Är ni överens med spelaren? - Det var ett tag sedan vi diskuterade med honom och det går inte att säga att vi är nära en lösning. Vi har varken diskuterat lön eller kontraktslängd. Just nu talar det mesta för att TFF chansar på en lösning med Mr X. Provspelare är något både Ulf Larsson och Jonas Brorsson tröttnat på. - Ibland känns det löjligt att ta hit spelare som ska visa upp sig och vi får se om det blir några fler, säger Brorsson.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons