Annons

Räddad japan räddade Stavsten

Johan Nilsson räddade en poäng till Stavsten i bortamatchen mot IFK Kristianstad. I matchens sista sekund knep Stavstens målvakt Mattias Jönssons japan och matchen slutade 25-25 (12-15).
Sport • Publicerad 6 januari 2004

- Jag är nöjd med en poäng, men vi kunde lika gärna vunnit matchen, säger Stavstens tränare Christian Åkerman. - Vi hade ju greppet om matchen under stora delar av andra halvlek, men tyvärr orkade vi inte hela distansen ut? Det var trötta Stavstenspelare på slutet. Conny Johansson, Christian Skoog och Jonas Persson spelade 60 minuter på nio meter och var rejält trötta. - Jag tror aldrig Skoog har spelat 60 minuter. Jonas Persson spelade sjuk och Conny Johansson är ju knappt ifatt med träningen, säger Åkerman. Det var hemmalaget som började matchen bäst. Skaffade sig ett övertag med tre bollar 8-5 och Stavsten fick inte tag i Kristianstad. Men en time out löste problemet. Stavsten gick ut och spelade fem-ett-försvar. Johan Nilsson spikade igen och Stavsten fick kontra in enkla mål. 5-8 förvandlades till 15-12 i halvtid och Stavsten hade kopplat greppet om matchen. Ett grepp de behöll en bra bit in i andra halvlek, som mest ledde gästerna med 20-16. Men sen märktes det att spelarna började bli trötta. IFK Kristianstad kröp närmre och närmre i målprotokollet och när tio minuter återstod stänkte Christian Olsson in 21-21. Fem minuter senare var ställningen 24-22 till Kristianstad och Stavsten verkade vara slaget. Men gästerna bjöds in i matchen igen. Kristianstad kastade bort tre anfall i rad, två upp på läktaren, och så var Stavsten ifatt igen. Conny Johansson satte 25-24 till Stavsten när knappt två minuter återstod. Men Mattias Jönsson kvitterade och hemmalaget fick sen chansen att även avgöra matchen. Men då stod Johan Nilsson i vägen och räddade en poäng till Stavsten. Hans 22:a räddning för kvällen.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons