Annons

Puttern svek Peter Hanson – tung svenskdag i US Open

Peter Hanson är borta från segerdiskussionen inför sista dagen av US Open. Peter hade en mardrömsdag på greenerna och är elva slag från ledande Aaron Baddeley. Även Niclas Fasth och Carl Pettersson hade en jobbig dag på Oakmont.
Sport • Publicerad 17 juni 2007
Aaron Baddeley, Australien, leder US Open inför den sista dagen. Samtliga svenskar tappade under det tredje varvet. Niclas Fast är fem slag efter Baddeley, medan Peter Hanson från Stora Slågarp är elva slag efter. @08 Bildbyline:Bild: Scanpix
Aaron Baddeley, Australien, leder US Open inför den sista dagen. Samtliga svenskar tappade under det tredje varvet. Niclas Fast är fem slag efter Baddeley, medan Peter Hanson från Stora Slågarp är elva slag efter. @08 Bildbyline:Bild: ScanpixFoto: 

Peter Hanson var bara fem slag från ledningen inför tredje dagens spel av US Open. Men inledningen av lördagens runda innebar två raka bogeys – och på den vägen var det.

– Det var en sådan där dag som är mentalt tuff. Jag hade inte en enda enputt exempelvis. Om jag puttat som i går och haft dagens spel då hade jag gått under par, sade Peter Hanson till golf. se.

Annons

Peter föll från delad 13:e till delad 35:e. Till skillnad från de två första dagarna var det puttningen som svek.

– Jag kom fel in i puttningen direkt, förklarade Peter.

Han hade flera chanser till birdies, men satte inte någon. I stället åtta bogeys och totalt efter tre dagar 223 slag (71-74-78).

Bäste svensk är Niclas Fasth som ett tag var i delad ledning efter att bland annat ha gjort en eagle – en av totalt blott sju under tre dagars spel.

Fasth lyckades inte hålla hela vägen och är delad tia på 217 slag (71-71-75), fem slaf efter Baddeley.

Även Carl Pettersson var länge med i täten, men fem bogeys på de sista sju hålen innebar att även Calle P föll tillbaka. Totalt 219 slag (72-72-75).

Tiger Woods var en av två spelare som klarade att gå under par på lördagen. 69 slag innebär att världsettan nu är fyra över par och given favorit att ta hem sin tredje US Open-titeln. I så fall hans 13:e major-seger, en tangering av Jack Nicklaus rekordnotering.

– Jag ville bara se till att vara med, att ge mig själv chansen att vinna det här, sa Tiger Woods.

26-årige Aaron Baddeley leder tävlingen på 212 slag (72-70-70), endast två slag över par. Det som tagit australiern till den positionen är framför allt hans fenomenala puttning.

Baddeley, som aldrig varit i närheten av en topplacering under sina tio tidigare majors, får i söndagens ledarboll sällskap av Tiger Woods.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons