Publikrekordet ryker mot MFF?

Den allsvenska fotbollshaussen har nått Trelleborg. På tisdagen hade 8 000 biljetter sålts till derbyt mot Malmö FF den 3 maj. - Jag är övertygad om att det blir nytt publikrekord, säger klubbens marknadsansvarige Barbro Bengtsson och hänvisar till det snart 20 år gamla rekordet mot Åtvidaberg, då 9 790 bevittnade kvalmatchen.
Sport • Publicerad 20 april 2004

Trycket har varit stort en längre tid. De 3 200 sittplatsbiljetterna tog slut för flera veckor sedan. Vad gäller ståplats har 2 000 biljetter gått till MFF-klacken och ytterligare 1 000 till en sponsor. - Suget efter biljetter är mycket stort och nu säljer vi även ståplatsbiljetter i förköp, säger Barbro Bengtsson. Det har ni inte gjort tidigare, varför gör ni det? - Vi känner att vår service gentemot kunderna är bättre om vi kan erbjuda både sittplats- och ståplatsbiljetter i förköp. Om det inte finns någon sittplats kvar och sedan hänvisar till att köpa ståplats på matchdagen kan vi tappa kunden på halva vägen . Rusningen efter en plats på Vångavallen till MFF-derbyt har gjort att söndagens Skånederby kommit i kläm. Till matchen mot Landskrona finns det ännu sittplatsbiljetter kvar. - Matchen mot Malmö har sålt sig själv medan det gått trögare till helgens match. Nu önskar jag att vi kan få samma uppslutning från trelleborgarna som vi fick i premiären mot Djurgården (6 154 åskådare). Jag hoppas folkfesten håller i sig och blir besviken om det inte kommer över 6 000 åskådare. Det handlar ju om ett Skånederby och det sker inte så ofta, säger Barbro Bengtsson. I strävan efter en ökad publiktillströmning siktar TFF denna gång in sig på fotbollsintresserade på Österlen. En kampanj ska locka dem till Vångavallen. Landskrona Bois har 1 100 biljetter till sitt förfogande och mycket talar för att de går åt.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.