Annons

Publiklaget Pelister nära tung titel

MF Pelister var ytterst nära att avsluta ett lyckosamt år med en tung titel. "Hade vi fått 2– 2 så kunde det gått vägen", sa Lindit Idrizi efter finalförlusten.
Sport • Publicerad 7 december 2007
På väg till final! Pelisters Goran Popovski hissas i luften efter sitt avgörande mål i semifinalen mot Svedala. I finalen tog segerdrömmen slut, trots mål av Lindit Idrizi (närmast) mot TFF. Bild: Tomas Nyberg.
På väg till final! Pelisters Goran Popovski hissas i luften efter sitt avgörande mål i semifinalen mot Svedala. I finalen tog segerdrömmen slut, trots mål av Lindit Idrizi (närmast) mot TFF. Bild: Tomas Nyberg.Foto: 

TFF var det bättre laget i TA-cupens final, det var alla i Pelister överens om.

– Men allt kan hända i fotboll, sa tränaren Anders Palmér.

Annons

Finalen var närmast avgjord. 0– 2 med bara dryga minuten kvar att spela. Då utnyttjade Lindit Idrizi ett misstag och reducerade. 20 sekunder senare ordnade han en frispark som Goran Popovski brände.

– Igor (Tasevski) var ju inte på planen, sa Lindit som hade stora förhoppningar på en kvittering.

– Jag är besviken på att vi brände den chansen. Bollen måste träffa målet där. Pelister, som blev tvåa i sin grupp efter Höllviken, presterade kanske finalkvällens bästa underhållning redan i kvartsfinalen mot Stavsten/Ymor (4– 2).

I en jämn semifinal var det Goran Popovski som frälste laget när han avgjorde i aftonens segaste kamp. Målet kom fem och en halv minut in i förlängningen.

– Stor heder till laget. Vi spelade mycket bättre i dag än i gruppspelet. Vi visar trots allt att det här gänget kan spela en organiserad fotboll, sa en stolt Anders Palmér som omedelbart efter förlusten inte kunde dölja att han– trots allt – var en smula besviken.

– Visst hade det varit skoj att slå TFF och matchen avgjordes ju inte förrän i sista minuten.

Och så hade det varit en fin skalp att snuva Tom Prahl på segern?

– Självklart! Både Anders Palmér och Lindit Idrizi var ense om att det stora stödet från läktarplats höjde laget. Och det var inte bara Pelisterklacken "Ultras" som hoppades på en skräll. En och annan neutral åskådare höll nog en tumme för att allsvenska TFF skulle trilla dit.

– Men vi är ändå jättenöjda. Vi skrev historia genom att ta Pelister till sin första TA-cupfinal, sa Lindit Idrizi.

– Själv har jag vunnit två gånger med IFK som junior. Någon gång måste man förlora, sa han och log – stort.

Annons

Trots allt hade han ju gjort mål på allsvenska TFF i en avgörande final.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons