Annons

Provspel på premiärträning

Nu har försäsongen startat på riktigt för stadens nya handbollslag. Och när herrarna hade träningspremiär igår fanns Filip Ahlström, 21-årig målvakt från Lindesberg på plats. Han kan bli sista pusselbiten i truppen.
Sport • Publicerad 26 juli 2011
Filip Ahlström, 21-årig målvakt från Lindesberg, provtränade igår med Trelleborg HBK, när laget drog igång försäsongsträningen på riktigt.
Filip Ahlström, 21-årig målvakt från Lindesberg, provtränade igår med Trelleborg HBK, när laget drog igång försäsongsträningen på riktigt.Foto: Jonas Jakobsson
Elsa Perhag, till vänster, och Linnea Rasmusson tränar just nu med Trelleborg HBK. Klubben hoppas att de skriver på.
Elsa Perhag, till vänster, och Linnea Rasmusson tränar just nu med Trelleborg HBK. Klubben hoppas att de skriver på.Foto: Jonas Jakobsson

Stadens nya handbollslag, Trelleborg HBK, har nu startat försäsongen på riktigt inför kommande säsong, den första i det nya namnet. Damlaget drog igång träningen förra måndagen och igår påbörjade även herrlaget sin riktiga försäsongsträning efter fyra veckors individuell träning.

Damlaget är i stort sett identiskt med förra säsongens Stavstenlag. För herrlaget däremot är det ett helt nytt lag som skapats.

Annons

– Vi har mycket att träna på för att spela ihop oss. Det är bara sju veckor till matchstart, men det ska bli kul. Det känns som en nystart, säger Johan Börjesson, en av bara fyra spelare som är kvar från det Stavstenlag som kvalade till elitserien i våras.

Den 35-årige linjespelaren är också bara en av två spelare i truppen som är över 30 år, den andre är dansken Anders Larsen, 30-årigt nyförvärv från Team Sydhavsöerne.

–Det finns inte den rutinen som fanns i Stavstenlaget, men många talanger, och Pelle (Käll) och "Putte" (Patrik Åswärd) är tränare som kan få ut det bästa av dem, säger Johan Börjesson som kommer att vara lite av pappa i laget.

– Pelle ska inte behöva ha koll på alla, säger Börjesson.

Det var många nya ansikten för honom på träningen i Söderslättshallen igår och många av spelarna ska nu bekanta sig med varandra för att bli ett starkt lag kommande säsong i allsvenskan.

– Det ska inte vara några problem att spela ihop laget, stommen är ju trelleborgare som känner varandra sedan tidigare och det verkar vara ett gott gäng, säger Viktor Nyberg, nyförvärv från IFK Ystad, som träffade sina nya lagkompisar för första gången igår.

– Truppen kommer att spikas efter denna vecka, såvida det inte dyker upp något speciellt, säger tränaren Pelle Käll.

Det han fortfarande letar efter är en målvakt till. Och igår fanns Filip Ahlström, 21-årig målvakt från Lindesberg på plats. Han provtränar i två dagar med laget.

– Jag ska provträna med en klubb till och jag har fört diskussioner med en annan klubb också, vi får se vad det blir, säger Filip Ahlström.

Han var förra säsongen lagkamrat med Gogo Jancevski, den före detta IFK Trelleborgsmålvakten som flyttat tillbaka till sin hemstad efter ett år i elitserien. Ahlström stod docka bara en match i elitserien förra säsongen och spelade mestadels i division 1 med farmarlaget Lindeskolan.

Annons

Trelleborg HBK kommer att börja träningsmatchandet redan nästa vecka, då laget möter IFK Ystad nästa torsdag.

Damlaget har påbörjat en satsning som ska ta dem uppåt i seriesystemet från nuvarande division 2. De påbörjade sin försäsong förra måndagen efter bara tre veckors individuell träning.

Och flera nyförvärv är på gång. Som TA-sporten tidigare har berättat är fem lovande spelare från Lund på väg till laget. Igår fanns Erika Andersson, målvakt, Elsa Perhag, niometersspelare och Linnea Rasmusson, mittsexa, på plats på träningen. Samtliga har ett sabbatsår från handbollen bakom sig men är sugna på en nysatsning i HBK.

– Det är en lockande satsning som Trelleborg gör, vi får se vad som händer, säger Linnea Rasmusson, som spelade i H43/Lundagård när laget gick upp i elitserien för ett år sedan.

Enda nyförvärvet som är helt klart för damlaget är Dajana Jovanovic, tidigare i H65 Höör.

Louise Löfgren
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons