Annons

Prov utan värde för Stavsten

Stavsten bortabesegrade division två-laget Skurup med 34-22 (17–13) i försäsongens näst sista match. Något större test på kapaciteten blev det inte – motståndet var för svagt.
Sport • Publicerad 3 september 2010

– Det blev inte den match vi behövde så här nära seriestarten. Vi har försökt hitta motstånd från allsvenskan och division ett, men det har inte gått med kort varsel, sa tränaren Jimmy Nordström.

Stavsten såg loja ut i första halvlek men varvade upp efter paus och vann med komfortabla siffror. Skurup gick runt på ett fåtal avbytare och orkade inte alls hota.

Annons

– Man ska vara professionell, men jag har ju spelat själv och vet hur svårt det är att motivera sig när man vet på förhand att man kommer att vinna matchen, sa Jimmy Nordström.

Fanns det några individuella ljusglimtar mot Skurup?

– Johan Börjesson som straffskytt. De äldre spelarna fick ganska mycket speltid, de har inte tränat i hop så mycket. Andreas Folkstrand och James Blondell gjorde det rätt bra i andra halvlek.

Nästa fredag kommer elitserielaget H43 till Södan för Stavstens sista träningsmatch. Helgen därpå väntar Hästö i premiären i allsvenskan.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons