Proppen ur för TFF

TFF tog på lördagen en storseger mot Bunkeflo. Hela 5– 0 i säsongens första seger och hela tre mål av Fredrik Jensen. "Det här var rätt förlösande", sa den 21-årige anfallaren.
Sport • Publicerad 4 mars 2007
TFF hade problem med Bunkeflo – under första halvleken. Sedan fick Jimmie Augustsson, Jens Sloth och de övriga trelleborgarna fart på spelet – och utdelning. Hela fem mål efter paus. Fredrik Jensen svarade för tre, Jen Sloth för två. @08 Bildbyline:Bild: Claes Nyberg
TFF hade problem med Bunkeflo – under första halvleken. Sedan fick Jimmie Augustsson, Jens Sloth och de övriga trelleborgarna fart på spelet – och utdelning. Hela fem mål efter paus. Fredrik Jensen svarade för tre, Jen Sloth för två. @08 Bildbyline:Bild: Claes NybergFoto: 

Fyra försök och inte en seger. Det var förutsättningarna inför mötet med Bunkeflo, ett lag som TFF haft stora problem med under de två senaste försäsongerna.

Så var fallet även den här gången – under första halvlek.

Försvarsspelet stod inte riktigt att känna igen och offensiven var uddlös. Trelleborgarna komplicerade situationerna i stället för att göra det enkelt.

Men efter paus blev det en uppseendeväckande skärpning. Fredrik Jensen, som byttes in till andra halvlek, behövde bara ett par minuter på sig innan han hittade rätt och gjorde sitt första mål i TFF-tröjan.

– En lång boll från Micke (Bengtsson). En back tryckte ner mig, jag ramlade och liggande petade jag in bollen, förklarade Fredrik.

Ett viljemål som gladde tränare Conny Karlsson.

– Fredrik tar inga omvägar mot målet, sa Conny.

Anfallaren är snabb och skyr inga medel i sin framfart framför motståndarmålet – borrar ner huvudet och kör.

Fredrik Jensen ökade på ledningen till 2– 0, fint serverad av Björn Westerblad, och gjorde även 4– 0.

– Rätt stort att göra tre mål i sådana här sammanhang. Det visar att jag håller, sa Fredrik Jensen.

Han erkände faktiskt att han tvivlat. Steget från division fyra och Höörs IS till eliten och TFF har varit stort, inte minst utanför planen.

– Missen mot Halmstad (missat friläge) tog rätt hårt och jag har fått höra det duktigt efteråt av spelarna i laget. Trots de tre målen mot Bunkeflo och respektlöst spel mot Elfsborg och Halmstad lär inte ledningen räkna in Fredrik Jensen i startelvan.

– Fredrik är en typ som vi sökte efter länge. Men även om typen är helt rätt så ska vi inte ha några krav eller förväntningar på honom, sa Conny Karlsson.

Jakten efter en forward fortsätter. TFF har till sista mars på sig innan transferfönstret stänger.

Fredrik Jensen ses som en joker, ett anfallskort som kan bli en obehaglig bekantskap för de allsvenska motståndarna.

Han har matchats sparsamt, spelat en halvlek i tre av TFF:s fyra träningsmatcher.

– En halvlek är ungefär vad jag ska spela. Mycket mer än så orkar jag inte konditionsmässigt.

Bunkeflos spel rasade samman efter paus. TFF malde på – och fick utdelning.

Jens Sloth, som numera tränar på halvfart och inte har någon tung fysträning bakom sig, var pigg och satte dit de övriga två målen.

Jens Sloth tvåmålsskytt och ändå hamnade han i skuggan. Ännu ett tecken på att lördagens match var speciell.

Martin Falkenby

TFF:s försäsong

@05 Funktion olåst inget indrag:3/2: Elfsborg (b) 0– 1

10/2: Jönköping (b) 2– 3

17/2: Halmstad (b) 0– 0

24/2: Falkenberg (h) 1– 1

3/3: Bunkeflo (h) 5– 0

7/3: BK Frem (h)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.