Proppen ur för Palmstaden

Efter två raka förluster hittade Palmstaden rätt igen. Med sex mål på sju minuter knäcktes Tvååker redan i första perioden. Vikarierande lagkaptenen Christian Persson visade vägen med fyra fullträffar när segersiffrorna skrevs till 10–4 (6–1, 1–1, 3–2).
Sport • Publicerad 18 oktober 2010
Daniel Persson har gjort 7–2 och gratuleras av Fredrik Sjöstedt och framspelaren Robert Nilsson.Foto:

29-årige Christian Persson är värvad till Palmstaden för att göra mål.

Det gjorde han mot Tvååker.

Efter en änglig matchinledning och ett tidigt baklängesmål föll allt plötsligt på plats.

– Vi hade två raka förluster, det kändes att det var lite halvnervöst. Efter att vi kvitterat till 1–1 fick hela laget en positiv känsla. Vi kom in i en väldigt bra period, sa Christian Persson.

Efter Robert Nilssons kvitteringsmål var det firma Persson och Henrik Kronholm som tog över.

Kronholm spelade fram och Persson satte bollen i nät. Samarbetet ledde fram till 2–1 efter 12.50, 3–1 efter 13.51 och 4–1 efter 16.18.

– Jag ska stå i mitten i skjuta på det mesta. Det var en del sköna kombinationer med Krona, berättar Kristian Persson som nu gjort tio mål på de fyra första matcherna, två fler än parhästen Kronholm.

Palmstaden fulländade sitt målfyrverkeri efter 18.03 då Linus Svensson gjorde 6–1, sju minuter efter lagets första mål.

I de avslutande perioderna drog Palmstaden på sig sex utvisningar. Tvååker sköt 15 skott i andra och 15 skott i tredje perioden. Men PIK höll undan säkert.

Målmässigt kom gästerna aldrig närmare än 8–4 i mitten av tredje perioden.

– En god seger. Hemma ska man vinna, det här var en viktig seger, menade Christian Persson.

Ni har två segrar och två förluster efter fyra omgångar. Vad tycker du om säsongsinledningen?

– En helt okej start, men den kunde varit bättre. Det har varit mycket nytt. Spelsystemet ska sitta plus att vi lagt kraft vid att bli bättre defensivt än förut.

Mot Tvååker var det offensiven som imponerade. För första gången den här säsongen gjorde Palmstaden tvåsiffrigt på motståndarna.

– Skönt att få det att lossna, att få göra mål, då gör jag mitt för laget, sa Christian Persson.